Сергей Осолодкин

Заслуженный журналист Украины

Херсонцям про те, як кандидата в Президенти хотіли зняти з реєстрації

Херсонцям про те, як кандидата в Президенти хотіли зняти з реєстрації
Вчора, 20 квітня, 2019 року, менше ніж за 10 годин до початку голосування у другому турі президентських виборів, такий собі «громадський діяч»,приватний інвестор, засновник і глава правління «Української асоціації акціонерів» Андрій Хилько, звернувся із позовом у Шостий адміністративний апеляційний суд Києва з проханням визнати факт підкупу виборців кандидатом у Президенти Володимиром Зеленським і зобов'язати ЦВК зняти його з реєстрації.

Поданий до суду позов про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом в президенти не має ніякої перспективи і є абсолютно безпідставним. «Немає жодних правових підстав для подачі даного позову і його задоволення, він не має ніяких перспектив», - розповів головний юрист штабу Зеленського Вадим Галайчук.

Таку ж думку має і офіційний представник ЦВК. Про це говорили представники й інші знаних громадських та юридичних організацій.

У Зеленського додали, що позивач «юрист» Андрій Хилько відомий подачею подібних «дивних» позовів, зокрема, про те, що зустріч Зеленського з президентом Франції нібито була незаконною «передвиборною агітацією».

Андрій Хилько розповів, що вирішив подати позов через те, що став свідком порушень під час виборчого процесу з боку штабу Зеленського.

Хилько заявив, що швидше за все зажадає перенести засідання, оскільки хоче побачити в суді Володимира Зеленського. На питання журналістів про те, чому позов подано напередодні другого туру виборів, адвокат відповідати відмовився.

Пресі позивач розповів, що подавав два позови до суду. В одному йому відмовили, а в другому попросили виправити ряд помилок. За словами Хилько, йому вдалося прибути в суд тільки вранці. Цим і обумовлено пізній розгляд справи.

Заяву про участь у засіданні Зеленського він не подав (підстав викликати просто немає для цього є юристи). Що ще раз говорить про намагання просто затягнути справу.

Що відомо про Андрія Хилько
Андрій Хилько подав до суду позов з вимогою анулювання реєстрацію Володимира Зеленського кандидатом на пост президента – особистість не найвідоміша в Україні. Проте, певну славу в деяких колах він вже встиг здобути.

Відомо, що він є міноритарним акціонером цілого ряду банків. Ця ж інформація міститься і на його особистому сайті. Зокрема він володіє акціями Кредобанку, Юникредітбанке, Райффайзенбанку «Аваль» та інших.

Справа в тому, що наявність у власності навіть однієї акції дає можливість бути присутнім на зборах акціонерів і ініціювати різні заходи щодо компаній, як хоч маленький, але власник.

Журналістка Анастасія Ярмоленко написала пост на своїй сторінці в Facebook, де повідомила, що знайома з Хилько давно і натякнула, що він судиться із задоволенням. І робить це не заради когось з кандидатів, а, скоріше, для власного задоволення.

Політтехнолог Михайло Чаплига пославшись на свої джерела в спецслужбах, написав, що Хилько – людина, яку використовують або МВС, або СБУ. Він порадив обходити його стороною.

Після того як суд провів у дорадчій кімнаті півтори години його вердикт о 1 годині 1 хвилині, 21 квітня, 2019 року, був очікуваним:

- по-перше, «у позові відмовити», по-друге, стягнути з Позивача 1536,80 грн судового збору. Позивач має право у продовж 2 днів через Суд, що прийняв це рішення – подати апеляцію до Верховного Суду України.

По великому рахунку це вже нічого не вирішує – вибори до того моменту вже відбудуться. Із пояснень, які дав позивач одразу після закінчення суду, він не буде подавати апеляцію.

Таким чином, всі хто прийдуть сьогодні на виборчі дільниці будуть обирати одного з двох претендентів: Зеленського чи Порошенко.

Результати вибору країни стануть відомі за пару днів, а просто сьогодні ввечері, о 20.00, провідні соціологічні кампанії оприлюднять результати екзіт-поллів.

Про хід підрахунку голосів та перші висновки щодо результатів другого туру будуть у вечірніх праймах розповідати всі провідні телевізійні канали України.

Чекаємо результатів, які за словами більшості політологів та політтехнологів відомі заздалегідь. Чи насправді це так – дочекаємося.

Але, щоб вони сталися – не забудьте піти і проголосувати, кожен ваш голос є важливим для кожного з кандидатів.

З Вербною неділею вас, шановні, і з новими перспективами Україну!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон