Сергей Осолодкин

Заслуженный журналист Украины

Той, хто говорить, що ми живемо погано – той «агент Кремля!»

Той, хто говорить, що ми живемо погано – той «агент Кремля!»
Вся держава переповнена тими самими агентами, які просто скаженіють від задоволення коли критикують дії влади, яка днями та ночами не спить,а працює над тим, аби зробити життя пересічних громадян ще більш кращим.

От наприклад родина Луценків: чоловік – Генеральний прокурор (він же кум Президента Порошенка); дружина – депутат ВРУ і представник Президента у ВРУ (глаголіт від його імені); сини: Віталій, Олександр (одружений) – бізнесмени. Всі вони тільки й роблять, що дбають про народний добробут. Кожен як може, наскільки дозволяють розумові та фізичні здібності. Не сплять, не їдять, не відпочивають...

Хоча, з останнім твердження здається я погарячкував. Буквально вчора у інформаційних мережах з'явилося повідомлення, що під час Новорічних канікул (з 3 по 11 січня) родина Луценків таки змогла вибратися на перепочинок і кілька днів отримувала насолоду від ласкавого моря...

Як ви розумієте у січні в Україні із морями суттєвий «напряг», а тому Луценки кинуло око на... Сейшели і всі гамузом (5 осіб) рванули туди. Жили скромно у найманих лочугах-бунгало. Нічого зайвого – тільки найнеобхідніше. Як сказав сам Юрій Віталійович, все що було у них на відпочинку може дозволити собі будь-хто: «[відпочинок]...не мав ніякої надмірності, він вкладається в те, що собі дозволяє середній клас».

Вам цікаво дізнатися: ваша родина середня чи заможна, а може ви бідні, а може олігархи? У нас з'явився новий чинник вимірювання рівня життя «Шкала Луценко». Отже, якщо ви як і родина Луценків можете собі дозволити орендувати два бунгало (вілли) на Сейшельських островах на вісім ночей за €42 368, у перерахунку на сьогоднішній курс 34,94 грн/€, це 1480337,92 грн., то ваша родина...

Втім, це ще не всі витрати. Відомо, що під час відпочинку родина Луценків «сплатила готівкою €10 473 за додаткові послуги. Найбільш витратні серед них – оренда вертольота (€1 440), витрати у магазині сувенірів (€1 265)». €10 473 у сьогоднішньому курсі це 365 926,62 грн. Таким чином витрати на перебування на відпочинку родині коштували 1 846 264,54 грн.

Але, і це ще не все. Туди, як ви розумієте, на байдарці не допливеш. Довелося летіти. На п'ятьох, у економ класі, це коштує 26 268 грн. Нарешті підбиваємо підсумок 1 мільйон 872 тисяч 532 гривень 54 коп., або 374 506,50 грн на одну особу за 8 ночей (9 днів), або 46 813,31 грн на одну особу, на одну добу. Якщо Ви можете собі це дозволити, то у Вас за «Шкалою Луценко» «середня» за статками родина.

А от щоб «маленький» українець зрозумів скільки ж це грошей у повсякденному вимірі, наведу ще одну цитату, від людини яка мабуть так саме вважає, що такі витрати може собі дозволити «середня» родина: «Мінімальна пенсія в бюджеті України на 2018 рік, за словами Гройсмана, складе 3 – 5 тисяч гривень».

Повіримо Прем'єру, що «абсолютний мінімум» 3 тисячі, тоді виходить, що Генеральний прокурор витрачав на себе за добу стільки, скільки пенсіонер не отримує за рік. За офіційними даними рік тому в Україні було 11,9 млн пенсіонерів.

Станом на полудень 31 січня 2018 року в Україні нараховувалося 42 294 797 громадян, з яких щонайменше 5 мільйонів перебувають зараз закордоном... ні не на відпочинку, а на заробітках.

Ось що означає вчасно опинитися у потрібний момент, у потрібному місті і зайняти потрібну посаду. Не знаю, як ви, а я переконаний, що пан Луценко чесно завоював собі таке право борючись на Майдані за людське щастя. А скільки таких як він відданих справі «революції» людей, про яких ми не знаємо? Прикро! Прикро, товариши! Ми повинні знати кожного «героя» революції в обличчя, аби мати можливість кожному з них допомагати.

Я думаю, що поруч із «військовим» податком треба ввести ще один обов'язковий – податок для «героїв революції», таких як Юрій Віталійович Луценко. Не гоже «герою» витрачати свої гроші – всі йому повинні допомагати. Ви зі мною не згодні? Чому?

До речі, скоро вибори, треба задуматися й над тим, що «герої» повинні бути захищені від нападів «Оскаженілих брехунів з Кремля» і зробити все від нас залежне, аби вони знову були при владі! Вони це заслужили! Ми їм винні! Нам їх утримувати до кінця днів життя!!! НЕ ДАЙ БОЖЕ!

Генеральний прокурор зазначив, що наявні в його родині кошти «дозволяють такі речі». А що дозволяють наявні кошти Вашої родини?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон