Сергей Осолодкин

Заслуженный журналист Украины

Для кого: чим гірше, тим краще?

 Для кого: чим гірше, тим краще?
Один з Херсонських сайтів, який пов'язують з ім'ям колишньої першої особи в Херсонській області, цими днями вирішив «заспокоїти» матеріалом: «Мораторій на підвищення тарифів – профанація».

Що робити заради того, аби понизити авторитет опонентів, які у останній час «переграють» тебе по всіх напрямках? Вихід тільки один – дискредитація. І неважливо яким шляхом.

Як назвати тих людей, які радіють там, де інші плачуть? Непристойні слова у цивілізованому товаристві вимовляти не прийнято, а жаль, адже саме вони наочно характеризують тих, хто себе веде відповідним чином

Нагадаю, що в останній день літа – 31 серпня, депутати Херсонської міської ради більшістю голосів підтримали проект рішення, який пропонував введення мораторію (з 1 липня 2016 року і до 1 січня 2017 року) на підвищення тарифів на водопостачання, електроенергію, опалення та газ.

Автор вищенаведеної публікації нагадує, що противники рішення говорили ще до його прийняття, що рішення «популістське», т.т. таке, яке буде прийнято на догоду тим, хто це хоче почути.

Чи насправді це так? До певної міри. Але, питання у іншому: чому жоден з депутатів «владної більшості» не наважився встати і сказати про це в голос: «Ми не будемо голосувати за популістське рішення, яке є «нелегітимне» і приймається з перевищенням повноважень даного органу»? Чому промовчали? Чому не голосували проти, адже рішення було «популістським»?

А для того, аби потім, через деякий час коли все забудеться, мати підстави говорити: «Ми голосували!», «Ми борці за щастя народу!», «Ми проти підвищення!», «Ми за мораторій!».

Чи відповідатиме таке факту? Так, звичайно. Чи даватиме це право так говорити? Так, без сумнівів. Ось вам ще один приклад фальсифікації. Що дає право так думати? Та сьогоднішні ж заяви.

Навіщо сьогодні кепкувати і злорадствувати? Навіщо повертатися сьогодні до теми? Що нового сказано? Які шляхи запропоновано? Звідки такий цинізм до пересічних громадян? Чи не від того, що вони, ті, хто себе так веде непогано оплачуються з партійних кас, або мають індульгенції на вчинення економічних злочинів проти народу України?

З якою радістю на сайті смакують те, що й це рішення, і подібні, які були прийняті у ряді районів та областей України Національна комісія з регулювання в сфері енергетики і комунальних визнала такими, що не мають юридичної сили!

Для того, аби морально «добити» і принизити людей сайт ще й ще раз з певним задоволенням нагадує, що тепло в середньому по країні подорожчало на 95%, а також про те, що з кожним днем доводиться платити все більше й більше за світло, гарячу, холодну воду і електроенергію.

Особливо цинічно звучить остання фраза матеріалу: «Ось так очікувано і закінчилася історія з мораторієм в Херсоні...».

І це замість того, аби шукати винних у тому, що народ зубожіє, і принаймні бодай поспівчувати тим, хто живе у злиднях. Бути патріотом це не носити вишиванку і кричати на вулицях, що «Херсон – це Україна».

Патріотизм і у тому, аби люди були ситі та захищені. Це ж треба так не любити людей, аби так насміхатися над тим, від чого вони ночами плачуть.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон