Сергей Осолодкин

Заслуженный журналист Украины

Херсон попрощався з мрією

Херсон попрощався з мрією
Пам'ятаєте скільки галасливих заяв прозвучало в Херсоні щодо того, що «Ми проведемо Євробачення-2017»...

Скільки популістських заяв зробили голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова обласної Ради Андрій Путілов та міський голова Херсона Володимир Миколаєнко (вони навіть «Меморандум про співпрацю» підписали), чим довели до кольок від сміху половину України.

Автор цього матеріалу, як і ряд фахівців, які розуміються на питаннях про які йде мова, неодноразово говорили, що заява «Союзу трьох», це самореклама, яка не має під собою ніякого підґрунтя.

Провінційне місто з його роздовбаною інфраструктурою і «покоцаними» шляхами нездатне навіть теоретично запропонувати професійні умови, які висувають до міста-претендента. І все ж кілька тижнів з цією «ідеєю» носилися як «дурень з торбою», звинувачуючи тверезо мислячих людей у не компетентності і не патріотизмі.

Нарешті є чим і нам відповісти «Союзу трьох» - 24 червня стартував офіційний конкурсний відбір міст-претендентів, який пройде у 4 етапи.

Перший етап (24 червня – 8 липня) – подача заявок містами-претендентами.

Другий етап (8 липня – 15 липня) – попередній аналіз заявок.

Третій етап (18 липня – 22 липня) – представлення містами-претендентами заявки.

Четвертий етап (22 липня – 1 серпня) – члени оргкомітету та Європейської мовної спілки (організація, яка має виключні права на телевізійну трансляцію конкурсу, і по суті є господарем конкурсу, яка приймає основні рішення і не бере «відкатів» і «чайових»), проведуть інспекцію міст, які претендують на проведення пісенного конкурсу.

Основні вимоги до претендентів, які нарешті озвучені вголос (про що я говорив ще місяць тому).

Особлива увага – арена (крита), вона повинна мати від 7 до 10 тисяч місць для сидіння глядачів (про всі інші технічні умови годі вже й говорити).

На другому місті – офіційні готелі для проживання («зірковість» 4 – 5 та «супер-люкс»).

Третій критерій – сучасна транспортна інфраструктура (не тільки в межах міста), яка включає обов'язкову наявність міжнародного транспортного аеропорту (по тій категорії, яку Херсон не отримає ще років 150).

Ще один з основних критеріїв – гарантія безпеки конкурсу.

Звертаюся до «Союзу трьох»: навіщо вводити довірливих Херсонців у оману? І не тільки з піснями, а й у повсякденному житті – пообіцяти зовсім не означає виконати (прямо як у передвиборчій політичній грі, чи не так?).

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон