Борис Прищепа

В журналистике с 1967 г., член НСЖУ. Лауреат премии имени Илюши Кулика (1977 г.), Гостелерадио Украины (2010 г.), премии имени Ивана Гайдая (2013 г.).

«Фокусна» несподіванка

«Фокусна» несподіванка
Глянцевий тижневик «Фокус», який спеціалізується на показові цікавих для «пересічних громадян» явищ, щойно опублікував матеріал "Нoвые лица меcтнoй влаcти - 10 cамых неoжиданных градoначальникoв".

До цієї «неожиданной десятки» увійшов і Цюрупинський міський голова Дмитро Воронов. Зацікавленість видання до нашого градоначальника викликана тим, що він став несподіваним переможцем гонки місцевих виборів.

Разом з тим в інтернет-просторі досі триває обмін думками щодо несподіваного підсумку голосування у Цюрупинську. Але вибір зроблено такий, яким він є. Осуджувати Воронова за вибір шляху й методів досягнення мети немає сенсу – вона досягнута. Це головне, все інше – суєта суєт.

Цілком можливо, що дехто із тих, кому в передвиборній лихоманці від нинішнього переможця дісталось найбільше, незабаром з'являться неподалік, оскільки люди вони із числа досвідчених.

Що це реально можливо, наводить на думку результат формування керівного складу Херсонської обласної ради: Андрій Путілов – голова (політична партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), перший заступник - Василь Зеленчук (Радикальна партія Ляшка), заступники: Віталій Булюк (політична партія «Наш край»), Оксана Рукавішникова (БПП «Солідарність).

Отже, про політичні симпатії, а тим більше про політичну вірність вождям і їхнім ідеям говорити не доводиться. Мова може йти лише про доцільність об'єднання в одному керівному органі різних політичних сил, деякі пункти програм яких суперечать одне одному. Але, треба думати, ці «деякі пункти» - у першому ряду «на публіку», а насправді вони другорядні.

Якщо з цієї ж точки зору поглянути на ситуацію в Цюрупинську, то новообраний міський голова, вчини він так само, як і «область», міг би досягти куди кращого результату.

Наприклад, запропонувати своїм суперникам по виборчих перегонах керівні пости в міській раді та її виконкомі, й у випадку згоди, створивши для цього сприятливі умови – надати їм можливість реалізувати їхні ж передвиборні програми. Місто, таким чином, одержало б ушестеро більше благ, ніж від утілення в життя однієї програми – програми нинішнього міського голови Дмитра Воронова.

Ну, а якби вони такі пропозиції відхилили, та ще й без поважних причин, або не змогли виконати того, що обіцяли через нереальність обіцянок, у міського голови були б розв'язані руки: вони, мовляв, йшли керувати, а не працювати, засукавши рукави. Тобто займатись, як казав класик, «простым, будничным делом».

Ну, та тут вже нічого не вдієш. Фарш у первісний стан не повертається. В іншому випадку для «Фокусу» була б іще одна «неожиданность». Але вона не відбулась. Шкода. Все ж якщо вже експериментувати, то до кінця. Тобто до одержання результату – позитивного чи навпаки, але результату.

Борис ПРИЩЕПА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон