Борис Прищепа

В журналистике с 1967 г., член НСЖУ. Лауреат премии имени Илюши Кулика (1977 г.), Гостелерадио Украины (2010 г.), премии имени Ивана Гайдая (2013 г.).

Херсонцям «казочка» під… вибори

Херсонцям «казочка» під… вибори
Досвідчений психолог – це саме те, що потрібно в першу чергу кандидатові у... не важливо, у що, головне – кандидатові.

То ж почнемо. Жінки ж, як відомо, люблять вухами, а чоловіки – очима. Тому, підмічено тими ж психологами: жінки відчайдушно макіяжаться, щоб сподобатись представникам протилежної статі, а чоловіки, з тією ж метою, нахабно брешуть жінкам.

А як бути з молодими мамами? З молодими мамами іще простіше – треба похвалити її любу дитинку (дати цукерку, пищик, надуту повітряну кульку), а якщо ви людина при владі, то й «подарувати» (бюджетна ж калитка під рукою) гойдалку, гірку для катання і т.д.

Ви хочете завоювати прихильність мам – дійте через діток! Це вам підкаже навіть недовчений психолог. І буде правий. А якщо ви завоювали серце малюка - значить, мама потрапила у поле вашого електорального впливу. Далі – ланцюгова реакція: мама впливає на малюкового тата, дідуся і бабусю...

Якщо ви за таких умов кандидат у... не важливо у що, будьте певні: принаймні чотири бюлетені лягають, як мовиться, на вашу купу. А якщо добавити сватів, кумів? Аксіома: чим більше охоплених вами малюків, тим ширше коло вашого електорату і тим вища ваша купа!

Десь про вас там кажуть, що ви прихопили із народної кишені те, оте й оте, аж оте, і навіть отеочки? Плюньте і розітріть! Відкриттям, наприклад, дитячого майданчика ви спростуєте навіть продаж (своїм) під розбирання навчального корпусу школи, поцуплений радгосп, не говоримо вже про те, що ви десь там заникали шмат землі на побережжі для дочки чи сина і таке інше.

За «казку» для діток вам вибачать усе! Тут треба пам'ятати головне. Кожен ваш крок по завоюванню електорату повинен бути вчасним. Щоб, з одного боку, не поспішити, бо про вашу доброту або встигнуть забути, або почнуть підозрювати, що тут щось не так: п'ять літ, мовляв, набивав кишені, а тепер, перед виборами, почав добріти; з іншого боку - не спізнитись, бо або хтось перехопить вашу ідею (вона ж бринить у повітрі!), або тугодумний електорат не встигне дотумкати, з якого це переляку на його голову впала така ваша милість.

Отож, поки ви при владі і вирішили в ній затриматись іще на деякий час - нікого не допускайте з такими ініціативами на свою територію. Навіть двірники у вас повинні бути свої. Не обов'язково місцеві, але обов'язково - свої! Але й їх треба час від часу підгодовувати. Бо вони не просто повинні знати про свою роль у вашій грі, а бути певними, що не лише гратимуть якусь вами визначену роль, а протягом найближчих п'яти років матимуть власний доступ до корита. Тоді й буде успіх.

«Нова казкова країна мрій з'явилася у дітлахів... У новому сквері... відкрили новий сучасний багатофункціональний дитячий майданчик.

Для малечі тут багато різних яскравих атракціонів – гірки, гойдалки, каруселі, ігрові містечка. Окрема ігрова територія для малят з'явилася на прохання батьків дітлахів, які проживають у сусідніх будинках та щодня відпочивають у сквері.

Сюди прийшло відбувалося справжнє свято з концертно-розважальною програмою, з конкурсами, іграми. На свято до малят завітав клоун, він грався з дітьми, розважав фокусами та танцював під веселу музику. Не приховували радості й дорослі, які теж пританцьовували, як доказ того, що усі дорослі в душі залишаються дітьми».

Таке надзвичайно тепле повідомлення розмістив один із інтернет-ресурсів. Все за вище викладеним планом. Далі у повідомленні наводяться цитати із висловлювань вдячних мам. І навіть діток, які старші. Електорат у ваших руках. Все просто...

Де брати кошти? Так бюджет же у вас під рукою! За програму з приводу всебічної турботи про підростаюче покоління голосували? От ви її і реалізуєте. Чому під вибори? Люди добрі, а коли ж? Після? Так це все одно, що казку діткам читати не на ніч, а перед сніданком.

Борис ПРИЩЕПА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон