Патрульні дозволяють собі знущатися над громадянами

Народний депутат України, виконувач обов'язків голови парламентської Комісії з питань освіти і науки Олександр Співаковський(він, до речі, є доктором педагогічних наук і взагалі не помічений у схильності до грубого чи зверхнього ставлення під час спілкування з будь-ким) і досі не може відійти від шоку після бурхливого контакту з херсонськими копами.

«Із родиною приїхали до супермаркету на Бериславському шосе — треба було купити підгузки для маленької онуки. Причому за кермом був не я, а водій. Машина загальмувала на вільній ділянці асфальту, поруч з якою не було жодних знаків із попередженням, що це місце для паркування інвалідів — лише пізніше я помітив якісь напівстерті графіті на асфальті. Та не встиг я вийти й наблизитися до супермаркету, як на мене одночасно накинулися вісім поліцейських. Я представився, показав посвідчення народного депутата України. У відповідь послали на... Такого я ще не бачив — це якісь нові бандити», — говорить Олександр Співаковський.

Олександр Володимирович шокований не стільки образою, скільки відвертим знущанням над статусом народного депутата України.

Причому воно має, схоже, системний характер: якщо рядові патрульні завдають словесних образ, побачивши посвідчення, то керівник управління патрульної поліції, напевно, має себе за великого гумориста, зухвало та публічно принижуючи громадян. Тут уже напрошується логічне питання: якщо правоохоронець так «поважає» законотворців, то чи поважатиме він та його колеги сам закон?

І це питання аж ніяк не випадкове. На херсонських патрульних у соціальних мережах часто-густо скаржаться, що вони дозволяють собі бити затриманих, грубо порушувати правила дорожнього руху тощо. Утім, відкриті за цими фактами кримінальні провадження згодом, як правило, закриваються «за відсутності складу злочину» чи за інших причин. От тільки скарг від цього не меншає...

Слова Олександра Співаковського знайшли підтвердження у Фейсбуці, де начальник управління патрульної поліції Херсона Максим Єрмаков принизливо оцінив ситуацію.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон