Слабка і ручна Асоціація міст — трагедія для держави, — Садовий

«Сильна державна влада спирається на сильну асоціацію органів місцевого самоврядування, а слабка хоче керувати нею вручну і це трагедія для держави», — заявив Андрій Садовий на засіданні Асоціації міст України.

23 січня, під час цього засідання відбулось фактичне призначення керівника цієї організації.

Задля того, аби Асоціацію очолив Кличко, навіть змінили Статут, адже згідно з чинним статутом головою міг стати мер з досвідом роботи не менше, ніж 4 роки. В столичного мера такого досвіду немає.

До речі, схожа ситуація була при обранні його попередника — Вілкула, тоді теж змінювали Статут.

Сама процедура обрання нового президента Асоціації була недемократичною, адже запропонована альтернативна кандидатура, навіть не була поставлена на голосування.

До того ж і зміна статуту відбулася, на думку учасників форуму, у нелегітимний спосіб. А тому легітимність обрання нового керівника Асоціації теж під питанням.

Місцеве самоврядування є дуже потужним, якщо воно є правильно скерованим — переконанні представники міст. "Раніше Асоціація міст була сильною структурою, уряд і Президент не просто прислухалися до асоціації — вони активно опиралися на асоціацію в своїй роботі. На превеликий жаль, зараз Асоціація стала дуже слабкою.

Адже той тиск, кажуть вони, що є сьогодні є на органи місцевого самоврядування є більшим, ніж за часи Януковича.

Об'єднання Самопоміч

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон