Сергій Омельчук

Доктор педагогічних наук, доцент, Відмінник освіти України

Репозитарій ХДУ - лідер з-поміж вишів півдня України

Репозитарій ХДУ - лідер з-поміж вишів півдня України
За даними міжнародного рейтингу репозитаріїв Ranking Webof Repositories від Webometricsу у січні 2017 року репозитарій Херсонського державного університетуElectronic Kherson State University Institutional Repository (eKhSUIR) посів 34 позицію з усіх репозитаріїв вищих навчальних закладів Україні.

За рік наш університет піднявся в рейтингу по Україні на 12 позицій (46 місце в 2016 році).

У рейтингу наукових репозитаріїв країн Центральної та Східної Європи ХДУ посідає 118 сходинку, а в загальносвітовому – 1467 місце серед понад 2 тисяч глобальних репозитаріїв і репозитаріїв науково-навчальних інституцій.

Репозитарій Херсонського державного університету – це електронний архів, що накопичує документи наукового, освітнього та методичного призначення, створені науково-педагогічними працівниками, співробітниками, аспірантами, докторантами чи студентами університету, а також надає до них постійний безкоштовний повнотекстовий доступ через Інтернет. Репозитарій університету є частиною загальної електронної колекції Наукової бібліотеки ХДУ.

З-поміж вишів Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей наш університет займає 4 позицію, поступившись Національному університетові «Одеська юридична академія» (16 місце), Одеському національному університетові ім. І. Мечнікова (17 місце), Одеському національному економічному університетові (28 місце).

Зазначимо, що рейтинг репозитаріїв Ranking Webof Repositories від Webometrics оцінює кількість повнотекстових наукових робіт, наявних у репозитарії в публічному доступі, цитованість репозитарію як у професійних, так і в загальних соціальних мережах, а також у Інтернет - мережі загалом.

До того ж у новій редакції рейтингу істотно змінилася методика оцінювання цитованості з метою мінімізації можливих штучних впливів на рейтинг за рахунок самоцитувань.

Вітаємо авторів та всіх причетних до організації роботи інституційного репозитарію Херсонського державного університету зі 100-річним ювілеєм нашого вишу!

Сергій ОМЕЛЬЧУК
Проректор з наукової роботи ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон