Лариса Польская

Всю сознательную жизнь занимаюсь общественной работой, последние десять лет прилагаю усилия к развитию благотворительности в херсонской громаде. Хочу, чтобы люди были внимательнее друг к другу, добрее что-ли... А еще – чтобы поняли, что только вместе мы можем что-либо изменить

«Моє здоров’я – в моїх руках»

 «Моє здоров’я – в моїх руках»
Проект з такою назвою стартував у Херсоні. Цей проект покликаний привернути увагу нашої громади до проблем збереження жіночого здоров'я.

Збереження репродуктивного здоров'я населення в Україні сьогодні виходять за рамки суто медичної проблематики і стає загальнодержавною проблемою, особливо з урахуванням невтішної демографічної ситуації.

Особливої уваги потребують дівчата-підлітки через те, що стан репродуктивного здоров'я майбутньої матері формується в дитячому і, що особливо важливо, - в підлітковому віці.

Саме на роботу з дівчатами націлений проект Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова "Моє здоров'я — в мої руках", з яким вона стала переможцем 13 раунду Конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевою громадою «Бібліотеки і охорона здоров'я» у межах програми «Бібліоміст».

Офіційним партнером бібліотеки у здійснені проекту став фонд громади Херсона «Захист».

Проект триватиме з грудня 2013 року по березень 2014 року. Бібліотека отримає цілий комплекс мультимедійного обладнання, яке допоможе підняти на вищий щабель діяльність книгозбірні з популяризації здорового способу життя і поширення знань про збереження здоров'я в громаді.

У бібліотеці діятиме інформаційний майданчик з питань охорони здоров'я жінок з доступом до Інтернет-ресурсів, лінією он-лайн-консультування, відкритий для всієї громади.

Днями у книгозбірні розпочав роботу дівочий клуб «Камея» для учениць Херсонського ліцею Херсонської обласної ради. Це дівчата з сільських районів Херсонської області, які почали самостійне життя, адже знаходження у ліцеї - цілодобове.

Впродовж трьох місяців на них чекають зустрічі з медиками і психологами, вони будуть учасницями тренінгів з ІТ-технологій, практичних занять у недільній школі здоров'я, оволодіють навичками фотозйомки, пілатесу та основ самооборони.

Ще у планах клубу багато справ, які можуть зацікавити молодь і привернути увагу громади до проблем збереження жіночого здоров'я – флеш-моб, виготовлення і поширення соціальної реклами, організація фотовиставки тощо.

20 грудня у бібліотеці відбулося перше засідання клубу. Наступна зустріч відбудеться уже у січні після зимових канікул.

Лариса Польська{jcomments on}

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон