Владимир Макуха

Эксперт по вопросам ЖКХ, руководитель общественного объединения «За майбутнє Херсона»

Ще раз про "позачерговий мітинг" в Херсоні

Ще раз про
Чи здатні у нас представники місцевого «політичного котла» спокійно, без зайвих емоціональних рухів та «пошуків мегафону»,хоча б на хвилинку «відійти від трибуни» та спробувати здраво проаналізувати хід подій та його наслідки?

Інформаційний простір Херсону просто зґвалтували «аналізами, закликами, погрозами та анонсами продовження», розповідаючи про проведений у середу позачерговий «мітинг», вибачаюсь, сесію. Хоча ні, все ж таки мітинг.

Хто кого «попользував»?

Хід подій, масштабність проведеної підготовчої, організаційної та інформаційної роботи (зовнішня реклама, друк газет, масовий збір підписів у наметах по всьому місту, запрошення у кожну хату) у загальному сприйнятті городян перетворило проведений захід у ініціативу «опозиційного блоку», коли всі інші більше були схожі на масовку, яка підтримала ініціаторів.

Це дуже явно відчувалось у середині натовпу, під час подій, які відбувались у сесійній залі. Схвальні вигуки запрошених та підвезених городян, переважно пенсійного віку, під час виступу з трибуни представників депутатського корпусу, миттєво переходили у образливе буркотіння, коли спікери повідомляли про свою партійну приналежність і вона відрізнялась від «опозиційного блоку».

Відкинувши пошуки фактичних цілей організаторів, досить зазначити, що з коментаря «за підсумками» та анонса «продовження» від обласного керівника «опозиціонерів» Василя Федіна, поставлене перед собою «завдання на день» вони вважають виконаним.

Не приховане задоволення головного «опозиціонера» області та його колег зовсім не дивує. На мій погляд вони дійсно додали балів до своєї «електоральної скарбнички», чого не скажеш про інших учасників процесу.

У першу чергу дивує «Батьківщина». Ініціювавши судове провадження та отримавши зупинення судом дії рішення виконкому щодо підвищення тарифу за проїзд у міському транспорті, «біло-сердечні», маючи всі перспективи отримання статусу головних «електоральних бенефіціарів», замість цього, добровільно опинились у фарватері «біло-синіх».

Не знаю чи було одним із завдань «опозиційного блоку» перебити успішну «судову ініціативу» «Батьківщини», але це їм вдалось, більш того, в тому числі за допомогою представників тієї ж «Батьківщини».

Що далі?

- Судом зупинено дію рішення виконкому, завдячуючи якій городяни отримали можливість пересуватись містом за 3 грн.;

- Розпорядженням міського голови затверджено склад робочої групи, на чолі з представниками громадськості, по опрацюванню пропозицій щодо тарифу та покращення якості перевезень.

Незважаючи на це, «дивна картина» можливих подальших дій малюється заявленими намірами...

Володимир МАКУХА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон