Владимир Коробов

Директор Центра исследований южно-украинского пограничья, кандидат социологических наук, доцент

Херсонський Журналіст від Бога

Херсонський Журналіст від Бога
Завтра, 21 лютого святкує 75-річний ювілей відомий херсонський журналіст, талановита і добропорядна людина Григорій Григорович Кривець

Григорій Григорович народився і виріс в славетному краї - на Чернігівщині в с. Оленівка у Борзнянському районі. Батько, Григорій Йосипович, столяр, загинув на фронті під час Великої вітчизняної війни, мати Ганна Федорівна, була сільською вчителькою.

Встиг, за час нелегкого трудового життя «перехрестити» всю Україну, вчитися і працювати на Львівщині, Луганщині, Херсонщині.

Найбагатший на враження період життя у ювіляра – це робота сільським фельдшером-акушером в селах Львівщини після закінчення Ніжинського медичного училища в 1958 році. Григорій Григорович, бувши ще молодою людиною, прийняв більше 100 пологів.

В 1968 році він закінчив факультет журналістики Львівського державного університету і довгий час працював в Луганську в газеті «Молодогвардієць», газеті «Наддніпрянська правда» у Херсоні.

Ми подружилися під час роботи Григорія Григоровича головним редактором обласної молодіжної газети «Ленінський прапор» (нині «Новий день») в 1974-1981 рр. Потім знову була робота в «Наддніпрянці», собкором «Укрінформу» (до 91 р. – РАТАУ, до 2000 – ДІНАУ).

З 1993 року він обирається членом правління Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів. В душі Григорій Григорович – назавжди той «пан доктор», який був спасителем і помічником для простих людей на Львівщині. Зі студентської лави він поет зі смаком.

Журналіст від Бога, розкрив свій талан і редактора, і наставника молодих журналістів в обласній молодіжці. Відшліфував свою майстерність під час роботи в інформагентстві, де кожне слово на вагу золота.

Григорій Григорович Кривець – скромна, порядна людина, завзятий рибалка і добрий друг. Він не обіймає зараз ніяких посад, не носить почесних звань і має у розпорядженні обмежені матеріальні ресурси.

Та зважаючи на його особистість, його професіоналізм, його душу, як зараз кажуть, на його бекграунд, Григорій Григорович Кривець – уособлює нашу регіональну еліту, він один із найцінніших і найцікавіших людей нашого краю.

Вітаю Вас, дорогий Григорію Григорієвичу! Бажаю здоров'я, довгих років життя, творчого натхнення!

Володимир КОРОБОВ

P.S. Колектив ІА "Херсонці" приєднується до поздоровлень і найкращих побажань ЛЮДИНІ з Великої літери та СПРАВЖНЬОМУ журналісту Григорію Кривцю

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон