Микола Дмитрук: "тарифна" сесія Херсонської облради показала, хто чого вартий

Дмитрук, тарифи, сесія
У минулий четвер, 21 січня, на вимогу політичної партії «НАШ КРАЙ» відбулась позачергова сесія Херсонської обласної ради, на якій розглядалось питання про зменшення тарифів.

46 депутатів із 49 присутніх у залі проголосували за звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну про зниження цін на електроенергію, природний газ інші житлово-комунальні послуги для населення.

На перший погляд, все чинно й благородно – рішення проголосоване і прийняте. А по факту - гра на публіку тих, хто вважає себе опозиціонером чи слугою народу.

Рукописи не горять

Про те, що центральна влада пішла на безпрецедентний крок у такий складний час і підняла тарифи, "НАШ КРАЙ" дізнався у грудні і першим забив тривогу по всій Україні - піднялася хвиля протестів і мітингів проти грабіжницьких розцінок. Напрацьовувати свої бали кинулися усі політичні партії на Херсонщині.

В такому різноголосому хорі розібрати хто за людей, а хто лише робить вигляд - і справді нелегко. Але, як казав Воланд з культового роману «Майстер і Маргарита» - рукописи не горять. Залишилися такі рукописи, а точніше протоколи голосування з «тарифної» сесії Херсонської обласної ради, – і вони красномовніші за будь-які лозунги.

Тих, хто підвищив тарифи – не накажуть

Депутат Херсонської обласної ради Микола Дмитрук на тарифній сесії запропонував колегам проголосувати за те, аби Кабінет Міністрів провів розслідування, публічно назвав винуватців грабіжницького підвищення тарифів для населення та звільнив їх із посад.

Виступаючи перед депутатським корпусом Микола Дмитрук наголосив: "Ми ж розуміємо, що ці грабіжницькі тарифи не з’явилися нізвідки, хтось же приймав, а потім підписував ці документи. Таке безпрецедентне рішення, навряд чи можна назвати помилкою чи упущенням. Його приймали для всієї країни, де більше третини населення – це пенсіонери з мінімальними пенсіями. Моя теща має пенсію 2800 грн. Приблизно така ж сума їй надійшла за опалення 2-кімнатної квартири. Це добре, що ми можемо їй допомагати. Але я знаю, що її сусідам допомогти нікому і таких людей чимало на Херсонщині та країні в цілому. Ті, хто доводить свій народ до такого, мають нести відповідальність».

35 депутатів із 49 присутніх на сесії обласної ради така пропозиція не зацікавила, тож вони проголосували проти. Це депутати фракції ОПЗЖ, фракції "Слуга народу", фракції "Нам тут жити" (група Колихаєва), фракції "Блок Сальдо", а також голова обласної ради Олександр Самойленко та три його заступники - Єгор Устинов (фракція ОПЗЖ), Геннадій Лагута ("Нам тут жити"), Юрій Соболевський ("Слуга народу).

На фоні послідовної політики підвищення тарифів, це все виглядає як пряма підтримка дій чинної влади. Адже депутатам обласної ради добре відомо, що торік було прийнято рішення про можливість виселення неплатників комунальних послуг із власного житла через суд. Чому депутати, за яких ми голосували, прикривають політику мародерства над власним народом, а не відстоюють права виборців, тепер ви знаєте у кого спитати поіменно.

Оксана КОРІННА
Фото ХОР

P.S. Нижче список поіменного голосування депутатів Херсонської обласної ради за рішення «Про звернення депутатів Херсонської обласної ради VIII скликання до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо зниження цін на електроенергію, природний газ, інших житлово-комунальних тарифів для населення». Пропозиція Дмитрук М.І.





© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон