Херсонці, готуйтесь до техогляду

Те, про що ще не встигли як слід забути – доведеться пригадати знову... На Україну повертається техогляд транспортних засобів

Разом із підписанням Україною Угоду з ЄС, вона автоматично приєдналася до ряду документів, які діють на територіях країн Європейської спілки. Одна з них: Директива спрямована на систематичну та постійну технічну перевірку придатності до експлуатації автомобілів і автопричепів.

У світлі згаданої директиви працівники ДАЇ, а саме перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України генерал-майор міліції Сергій Будник, переконаний, що громадяни України почнуть проходити техогляд, але не раніше ніж через 5 років.

Хоча з цього приводу існує й інша думка. Так наприклад на переконання генерального директора Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олега Назаренко, згідно з вищезгаданою Директивою, дана процедура є обов'язковою для виконання в Україні, як і всіх інших країнах ЄС уже із цього року.

Однозначної думки з цього приводу поки немає.

Щодо проведення самого огляду, то у відповідному департаменті ДАІ запевняють, що їх відомство й надалі не буде мати ніякого відношення до проведення технічного огляду, цим питанням й надала займатимуться не працівники ДАІ, а незалежні станції діагностики, які пройдуть сертифікацію та отримують відповідні ліцензії державного зразку на проведення відповідної діяльності.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон