На Херсонщині триває виборчий скандал

скандал, вибори, ТВК
Нова Херсонська обласна ТВК вилучає виборчу документацію

Нагадаємо, Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Херсонської обласної ТВК та розпустила її. Таке рішення було прийнято через скарги одразу кількох політичних партій на численні порушення у підрахунку голосів на виборчих дільницях в Бехтерах та Каховці, а також не виконання членами обласної ТВК постанови суду про перерахунок.

Крім того ЦВК зобов’язала новоутворену обласну ТВК провести перегляд виборчої документації Каховської міської ТВК та Бехтерської сільської ТВК Скадовського району. Так як згідно рішення Одеського апеляційного суду – підсумковий протокол про встановлення результатів виборів по Херсонській обласній раді визнаний недійсним.

Тож на засіданні новоутвореної Херсонської обласної ТВК вкотре стояло незмінне питання. Рішення вдалося прийняти не з першої спроби.

Голова обласної ТВК Денис Стороженко зазначає, завдання комісії це звірити цифри первинних та уточнюючих протоколів.

В свою чергу представники політичних партій «Нам тут жити» та «Наш край» наголошують, на виборчих дільницях в Бехтерах та Каховці необхідно перерахувати саме бюлетені. Так як результати голосування були змінені на користь певної політичної партії на етапі підписання підсумкових протоколів.


За матеріалами Херсон Плюс

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон