Іван Вишиванюк

Іванко я, Іванко, сорочка вишиванка...

Про перші закордонні візити новообраного Президента

Про перші закордонні візити новообраного Президента
Як засвідчує світова та вітчизняна практика в країнах з президентською або президентською-парламентською формою правління,після проведення чергових виборів керманича держави увага громадськості та експертів завжди прикута до його перших зовнішньополітичних контактів, будь-то телефонні розмови, меседжі у виступах у бік тієї чи іншої країни, особисті зустрічі.

У цьому переліку особливе місце займає тема першого виїзду Президента закордон. Звісно, так буває не завжди, однак за першим виїздом Президента традиційно визначаються зовнішньополітичні пріоритети країни.

Виходячи з ситуації, яка склалася в Україні у післявиборчій період, а також беручи до уваги необхідність збереження ефективних взаємовідносин із стратегічними партнерами, цілком вірогідною, виглядає можливість одного з першого візитів Президента України до США.

Такі візити необхідно ретельно готувати і погоджувати та добре, що поле українсько-американського співробітництва останнім часом невпинно розширюється.

Новим напрямком двостороннього діалогу, окрім питань, які порушувалися в минулий період, може стати розширення українсько-американського партнерства, надання американської консультаційної та методичної допомоги з протидії та подоланню явищ корупції в Україні.

Участь досвідчених американських експертів (за рекомендаціями Держдепартаменту США) в проведенні аудиту «Укроборонпрому» могла б істотно прискорити розслідування по наданих журналістами фактам корупції на підприємствах, встановити коло осіб причетних до зловживань.

Не виключається, що в справі «Укроборонпрому» могли бути порушені й американські інтереси оскільки США тривалий час надавали і продовжують надавати допомогу нашій державі...

Іван ВИШИВАНЮК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон