Іван Вишиванюк

Іванко я, Іванко, сорочка вишиванка...

У Скадовську знову засідали: цього разу по медицині

У Скадовську знову засідали: цього разу по медицині
Продивляючись скадовські, переважно сумні, новини – диву даєшся: влада начебто змінилася, а от життя по-новому, вже четвертий рік, якось не виходить...

Ось, наприклад, стаття на актуальну тему: «Медична реформа в Скадовську», яка вже у заголовку розкриває «успіхи» в цьому напрямку: «Чому в районі не затримуються молоді спеціалісти?»

Виявляється - на розширеній раді Майдану (є такий орган в Скадовську) обговорили ці та інші «ключові медичні проблеми»... Тут лікар первинної медичної допомоги Алла Василівна Хмельова повідомила про успіхи реформи: «...жоден лікувальний заклад у районі внаслідок реформування не закрили». Ну, це вже – не аби як досягнення!

Однак, зізналася лікар, «статистика вражає: у 2016 році спостерігали "мінусовий" приріст населення. Це означає, що кількість померлих в Скадовському районі переважає над кількістю народжених. Крім того, спостерігається збільшення хворих у занедбаному стані. Люди бояться відвідувати лікарів, остерігаючись, що їм не вистачить коштів на лікування...» Коментарі, як кажуть, зайві – дореформувалися.

Де ж вихід з цієї безнадії? Депутат обласної ради і член ради Майдану Володимир Куріков (на фото – зправа зажурився) «розкритикував роботу районної ради і її голови Олега Старенького, яка усунулась від вирішення проблем...» А лікарю Хмельовій порадили... - увага: «звернутися до депутатів Херсонської облради від Скадовського району, аби ті лобіювали в області проблеми скадовської медицини».

Тобто, якщо перекласти з протокольної на людську мову, депутат обласної ради звинуватив у бездіяльності районних депутатів і порадив місцевим лікарям, щоб зверталися до нього ж - депутата облради, обраного ще у 2015 році!

От тільки не відомо, що ж до цього доленосного засідання заважало пану Курікову порушити питання щодо медичної реформи у Скадовському районі у Херсонській обласній раді, а не очікувати поки реформу зрушать його районні колеги, яких потім гнівно їх критикувати...

І так у нас в усьому: «нова» влада вже кілька років прикриває свою неспроможність вирішувати проблеми громади чиєюсь бездіяльністю. Але хотілося б нагадати пану Курікову гасло тієї політичної партії під прапорами якої він отримав депутатський мандат: «Візьми і зроби»!

Іван ВИШИВАНЮК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон