Елена Савина
Педагог, политический и общественный деятель

У Херсоні презентував свої твори літописець сучасного життя

У Херсоні презентував свої твори літописець сучасного життя
Вже традиційно у Херсоні театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» надає любителям мистецтва чудову можливість повною мірою проявити свою творчу майстерність для сприяння їх власної самореалізації, збагачення репертуару та покращення виконавської майстерності.

У рамках фестивалю «Мельпомена Таврії» в театрі під відкритим небом «Ампір» пройшла цікава зустріч із Заслуженим журналістом України, режисером-документалістом, поетом і музикантом, письменником, автором збірок повістей та оповідань Русланом Горовим (на фото в центрі).

У «Мельпомені Таврії» свою творчість Руслан презентував вперше. Можливо, саме цим та ще тематикою його книжок, близькою мешканцям нашого регіону як нікому, пояснюється велика кількість бажаючих прийти на зустріч.

Твори автора – це веселі й сумні історії, взяті з життя. Головні герої його книг – це сучасники-українці, друзі й знайомі автора, люди, які просто живуть поруч. Їхні стосунки в наш непростий час і складають сюжети книг Руслана Горового.

Письменник познайомив гостей зі своїми книгами, заспівав пісні.

Атмосфера зустрічі була дуже теплою, дружньою. Навіть, по її завершенні гості не розходилися, спілкувалися з автором та один з одним, обговорювали книги. Слухаєш автора і бачиш героїв його книжок – з реального життя. Це звичайні люди, яких можна зустріти на вулиці. Тому й здається, що десь вже про таке чули чи бачили… Автор прочитав оповідання, які ввійшли до книги «Конотоп – земля легенд».

Реальні життєві ситуації викликали у присутніх гамму почуттів – від легкої іронії, суму, мурашок по шкірі, сліз до голосного сміху…

«Я взагалі ставлюся до всіх своїх книжок дуже спокійно. Мені в цьому не так важливі самі книжки, як важливо викинути все те, що накопичилося в моїй голові. Тобто доки я можу не писати - я не пишу.

Але коли воно заповнює всі думки - тоді я вже не можу, я маю це викинути з голови - на папір, в комп'ютер, в телефон, куди-завгодно, - тоді я можу жити далі…» - поділився часткою своєї душі Руслан Горовий.

Підготувала Олена САВІНА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон