"Думали, що почалась війна" - жителі Великоолександрівки на Херсонщині про пережитий буревій

буревій, негода, великоолександрівка
У неділю, 27 вересня, мешканці селища Велика Олександрівка займались звичними справами. Ближче до обіду почав накрапати маленький дощ, який дуже швидко скінчився. Проте за кілька годин до селища увірвався смерч. Буквально за лічені хвилини він залишив частину мешканців без електрики, автівок та в буквальному сенсі дахів над головами.

- Шум був такий, наче реактивний літак летить, ми думали, що почалась війна. І так само несподівано все стихло. Коли ми вийшли на вулицю, то картина була страшною. Будинки на трьох вулицях стояли без дахів, деякі без парканів, повалені дерева, дроти електромереж звисали до землі. Один невеличкий овочевий магазин взагалі повністю знесло! Частина дерев у лісі також повалена, – згадує місцева мешканка Ніна Іванівна.

Очевидці стверджують, що на трасі до Берислава побачили, як народжувалось торнадо і стрімко пішло у бік Великої Олександрівки.

Наразі у селищі працюють рятувальні служби, правоохоронці, встановлюються розміри збитків. Місцеві жителі також долучаються до допомоги односельцям.

- Наразі є проблема із будівельними матеріалами – у місцевих крамницях їх вже немає. Треба їхати за ними до Берислава, Херсона або Кривого Рогу. А на це потрібен час і кошти, яких у більшості постраждалих просто немає. Ще й не здивуємось, якщо деякі продавці різко піднімуть ціни на той же шифер. Лякає і те, що за прогнозами вже у середу до селища мають повернутись дощі. Тому треба встигнути полагодити дахи, – розповідає місцевий житель Олександр.

27 вересня голова Херсонської ОДА повідомив, що зафіксовано 1 постраждалу особу, стан середньої тяжкості. Наразі районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймає рішення щодо надання допомоги тим, хто зазнав збитків.

Олена ПІМЕНОВА

Фото Катерини ДЕМЧЕНКО
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон