На Херсонщині розшукують «зниклі» укриття та бомбосховища

На Херсонщині розшукують «зайві» бомбосховища та захисні укриття, які зникли з документів та обліку завдяки місцевим чиновникам.

Так, у «прикордонному» з окупованим Кримом Генічеському районі експерти Фонду держмайна, БТІ на служб цивільного захисту виявили одразу одинадцять таких укрить, які ще кілька років тому визнали непридатними та списали – можливо, готуючи до продажу чи здачі в оренду «потрібним» комерсантам.

Здебільшого, це підвали або цокольні приміщення у будівлях підприємств, житлових будинків та бюджетних установ, що справді можуть стати прилистком у разі надзвичайної ситуації. Але не раніше, ніж їх відремонтують: заступник міського голови Генічеська Андрій Євстратов каже, що в багатьох цих приміщеннях відсутні аварійні виходи, ємності для води, а частина з них ще й підтоплення грунтовими водами. Звісно, «розчерком пера» їх можна повернути до облікових документів, але це нічого не змінить: для використання за призначенням укриття треба ремонтувати, а кошти на це ані в обласному, ані в міському чи районному бюджетах на поточний рік не передбачили.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон