Народжується дружба чорноморського Скадовська та балтійського Павілоста

Нові побратимські відносини будуватимуть український Скадовськ та місто на березі Балтики в Латвії Павілоста.

Сьогодні під час офіційної зустрічі з міським головою Скадовська Олександром Гавришем представник посла Латвії в Україні Олексій Антонов виказав зацікавленість латвійської сторони у налагоджені дружніх партнерських відносин латвійського містечка Павілоста з містом Скадовськ на Херсонщині.

З свого боку міський голова Скадовська Олександр Гавриш запевнив у дружелюбній позиції скадовчан до всіх партнерських проектів, які принесуть позитив для громади: «Ми відкриті для всіх, хто приходить до нас з миром, з пропозиціями дружби і співробітництва», - запевнив Олександр Васильович.

Як приклад - офіційно Скадовськ є побратимом м. Новополоцька з Республіки Білорусь. У законодавстві Білорусі є преференції для міст, що підтримують побратимські відносини. І у Євросоюзі є пріоритет для отримання інвестицій за умови розділу їх з містами - побратимами, що поки не входять до європейської спільноти.

Та й оновлене законодавство в Україні має на меті підвищення спроможності громад та будівництво нових пріоритетів їх майбутнього розвитку.

Тому обидві сторони висловили зацікавленість у подальшому співробітництві, домовилися про обмін інформацією про майбутні міста - побратими та налагодження контактів між міськими громадами чорноморського Скадовська та балтійського Павілоста.

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон