Селяни вимагають розпаювання

Припинити безглузді відписки і перейти від слів до діла вимагають від вищого керів­ництва країни жителі Кам'янки Каховського району.

Селяни — працівники і пенсіонери державного підприємства «Дослідне господарство «Каховське» — вкотре порушили питання про вилучення земельних ділянок у свого господарства для подальшої приватизації. Відповідне звернення жителів Кам'янки і навколишніх сіл підтримала районна рада. Воно буде направлене до Верховної Ради і Кабінету Міністрів. Національну академію аграрних наук України, якій підпорядковується ДП «ДГ «Каховське», і Державне агентство земельних ресурсів України каховчани вирішили більше не турбувати. Чого варте їх «окозамилювання», вони вже добре зрозуміли.

Цікаво те, що в питанні приватизації державних земель, всупереч політиці своєї партії і заявам свого скандального керманича, виступили навіть місцеві комуністи. Політсила, яка прийшла до влади у 1990-ті, не в останню чергу через нищівну критику розпаювання сільськогосподарських земель, вустами комуністів Каховщини тепер навідріз відмовилася від своїх поглядів. Свою помилку вони публічно визнали на минулій сесії райради.

Утім, як вважають місцеві депутати, тепер Верховна Рада і уряд вже не зможуть надіслати чергову відписку на їхнє звернення. «Землі «Каховського» вже офіційно збираються приватизувати», — повідомив голова фермерського господарства «Зоря Каховщини» депутат Леонід Кириченко. Нагадаємо, що у Кам'янці просять про вилучення 6,86 тисячі гектарів земельних ділянок у ДП «ДГ «Кахов­ське» для роз­паювання.

— Це питання виноситься вже втретє. Якщо позитивно воно не вирішиться, наші села будуть приречені, — прокоментував кам'янський сільський голова Віктор Дядів. — Посудіть самі: ми маємо 4 населені пункти, в яких треба утримувати всю інфраструктуру. За які кошти? Сьогодні за 7 тисяч га сільськогосподарських земель сільрада отримує в рік лише 53 тис. грн. фіксованого податку.

Олег БАТУРІН//Новий День

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон