На Херсонщині подешевшала флюорографія

Цифровий флюорограф вартістю понад 628 тисяч гривень отримала від громади районна лікарня у місті Цюрупинську на Херсонщині.

Гроші збирали кілька місяців: жертвували їх підприємці, депутати обласної та Верховної Ради України, прості городяни. Але тепер сучасне обладнання встановили, і воно ж дозволить пацієнтам зекономити власні гроші. Адже до того плівку для проходження процедури флюорографії всім, окрім «пільговиків» доводилося купувати – бюджетних коштів на неї виділяли обмаль. А новий апарат її не потребує – виводить зображення поліпшеної якості одразу на монітор, дозволяючи лікареві одразу встановити діагноз, чи є в легенях «затьмарення», чи ні.

Таким чином, вартість обстеження одразу зменшується майже вдесятеро – з 4,02 до 0,47 гривні. Тож модернізація флюорографії в межах одного лише Цюрупинського району дає змогу щорічно економити 133,2 тисячі гривень, підрахували у прес-службі Херсонської облдержадміністрації. Тож окупиться обладнання менше, ніж за п'ять років. Але зекономлені кошти також скерують на покращення медичного сервісу у районі.

«Голос України»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон