Херсонські рятувальники готуються до погіршення погодних умов

Найближчим часом на території Херсонської області прогнозується ускладнення метеорологічної ситуації. Загалом ускладнення погодних умов на території області очікується з 10 січня.Часу обмаль, проте цього достатньо для усунення деяких прорахунків та створення необхідного матеріального резерву службами області для ліквідації надзвичайних ситуацій зимового періоду.

Так, нещодавно в Головному управлінні ДСНС області відбулося засідання круглого столу на тему: «Стан готовності обласних спеціалізованих служб цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації на об'єктах життєзабезпечення в зимовий період». У заході взяли участь керівники та представники відповідних структурних підрозділів Херсонської облдержадміністрації, Управління державтоінспекції, МКП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсон», МКП «Херсонтеплоенерго», ПАТ «Херсонгаз», ПАТ «ЕК «Херсонобленерго», ДП «Херсонський облавтодор».

Розпочав засідання перший заступник начальника ГУ ДСНС у Херсонській області полковник служби цивільного захисту Олександр Рудницький, який закцентував увагу на обговоренні проблемних питань, що можуть виникнути у зимовий період. «Найтиповіші надзвичайні ситуації для Херсонщини – це снігові замети на автошляхах, обриви ліній електропередач, підтоплення та затоплення населених пунктів. Тому від спільного алгоритму дій всіх служб залежить як область справиться з суворими випробуваннями зими», - зазначив Олександр Володимирович.

На теперішній час в області затверджений комплексний план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. На його виконання визначені об'єкти життєзабезпечення населення, що можуть зазнати негативного впливу під час несприятливих погодних умов. Для злагодженості спільних дій заздалегідь уточнені плани залучення сил і засобів та порядку взаємодії органів виконавчої влади всіх рівнів із визначенням відповідальних осіб, а також порядок і регламент зв'язку, інформування та оповіщення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Враховуючи практику минулих років, вже зараз організована взаємодія з відповідними підприємствами, організаціями та установами незалежно від їх відомчого підпорядкування і форм власності, щодо виділення сил і засобів для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Зокрема, Головне управління ДСНС області готове виставити пересувні пункти обігріву для можливих постраждалих у надзвичайних ситуаціях, польові кухні для забезпечення харчування як громадян, так і особового складу. Вже зараз провадиться щодобове чергування оперативної групи для організації координації дій та оперативного реагування на випадки виникнення можливих надзвичайних ситуацій, уточнено розрахунки сил та засобів пожежно-рятувальних підрозділів, що можуть бути залучені для оперативного реагування, у стані готовності спеціальна техніка, автомобілі підвищеної прохідності, пересувні електростанції, газо- та електрозварювальне обладнання тощо. З метою стабільного виконання поставлених завдань у Службі порятунку створені матеріально-технічні резерви для недопущення і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

В обговоренні проблемних питань взяли активну участь представники всіх обласних структур та організацій, що мають пряме відношення до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій. Вони інформували про створення відповідних аварійних бригад, які готові оперативно виконувати дії за призначенням, про забезпеченість резервним пальним, готовність техніки та спецобладнання. Робота всіх оперативних служб часом доби не обмежена, окрім бригад Херсонобленерго, які можуть ліквідовувати аварійні ситуації на повітряних лініях електропередач лише у денний час.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон