У Херсоні готують майбутніх керівників ВНЗ

У кожній цивілізованій країні існують установи, де готують фахівців з управління освітніми закладами, і керівництво держави всіляко підтримує підготовку таких кадрів.

Прикладами подібної практики є досвід Польщі, Німеччини, Франції, Великобританії, США, де кожен працівник намагається вдосконалити свої вміння та навички, а держава заохочує такий професійний підхід.

З 2014 року у Херсонському державному університеті було відкрито магістратуру за новим напрямом підготовки «Управління навчальним закладом» на факультеті економіки і менеджменту. Опікується майбутніми управлінцями загальноуніверситетська кафедра педагогіки, психології й освітнього менеджменту (завідувач кафедри доктор педагогічних наук, професор Валентина Федяєва).

Стати першими магістрами цього напряму підготовки пощастило сімом студентам, що відкриває для них нові можливості та перспективи побудувати успішну кар'єру, стати гарним прикладом для всієї університетської молоді.

Цікаві лекції та семінари, кваліфікований підхід до викладання дисциплін дали змогу їм долучитися до загальних засад управління у системі вищої школи та особливостей управлінської діяльності у навчально-виховному процесі навчального закладу, ознайомитися з державними документи, що регулюють організацію навчальної діяльності у закладі освіти, здійснювати організацію заходів щодо створення соціально-психологічних умов діяльності колективу, заходів щодо дотримання правил корпоративної діяльності всіма працівниками закладу, формувати кадрову політику навчального закладу, застосовувати технології управління закладом з урахуванням особливостей його функціонування.

Студенти 561-ї групи факультету економіки і менеджменту ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон