У Херсоні виставка: Пам'ятай Минуле - створюй Майбутнє

Грандіозну виставку під цим девізом відкрито 15 грудня, в Експоцентрі ТРЦ «Фабрика».

Організатор проекту галерист Олександр Євстаф'єв, куратор В'ячеслав Машницький, їх друзі та однодумці «поселили» в одному просторі велику спільноту творчих людей, які приваблюють своїми пошуками численних шанувальників, створили цікавий ефект поєднання різних тематик та жанрів.

Олександр Євстаф'єв, куратор В'ячеслав Машницький

Експозиція знайомить глядачів як з творчими роботами, вже знаними в Україні та за її межами, так і з новими напрацюваннями, і до цього залучено нових авторів.

Отже, народжується традиція проведення в обласному центрі великих галерейних заходів (влітку цього року було успішно реалізовано подібний проект «ЦЕХ»). Дякуємо ентузіастам!

Олександр Степаненко

Володимир Гончаренко

Яна Голуб'ятникова

У розмові з О. Євстаф'євим, я поцікавився, наскільки складно формувати подібні художні «ансамблі». Він відповів, що зважаючи на проблему добору якісного художнього матеріалу (до експозиції потрапило далеко не все із запропонованого), можливостей використання галерейного приміщення, оптимальним може бути проведення подібних заходів один раз на рік.

Олександр Євстаф'єв

Отже, маємо один із цікавих творчих художній «зрізів» мистецького життя обласного центру. Зважаючи, що культурологічне багатство сильне своїм розмаїттям, бачиться розвій подібних акцій у майбутньому (слід відзначити також близький за масштабом, насичений різноманітними творчими проектами Таврійський тиждень мистецтв Zабалка, що проводиться в обласній науковій бібліотеці імені О. Гончара). Це могли б бути нові масові творчі свята, наприклад, фестивалі аматорського кіно, аматорської пісні, фольклорних колективів, пісенної творчості усіх національних меншин, що населяють Херсонщину тощо.

У майбутнє маємо йти, взявши все краще з минулого!

Олександр ГОЛОБОРОДЬКО, м. Херсон
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон