На Херсонщині впроваджується інформаційно-аналітична система обліку баштових кранів

На сьогодні теруправлінням Держгірпромнагляду внесено до системи обліку 18 з 28 баштових кранів, що експлуатуються на підприємствах Херсонської області.

В Україні протягом останніх двох років на будівництві сталося п'ять резонансних аварій баштових кранів, що призвело до смертельного травмування восьми осіб. Дві з них трапилися у жовтні поточного року.

У зв'язку з почастішанням нещасних випадків та аварій на баштових кранах, Держгірпромнагляд України вводить в дію електронну інформаційно-аналітичну систему їх обліку. Реєстрація такої техніки здійснюється окремо в кожній області. Нова система додатково передбачає введення відомостей про пуск в експлуатацію, технічний стан та характеристики кожного крану до єдиної в Україні бази даних.

Це дозволить органам Держгірпромнагляду більш оперативно та досконало виявляти ризики, що можуть призвести до аварійних ситуацій. У разі ж нещасного випадку фахівці відомства матимуть змогу швидко отримати найдетальнішу інформацію про баштовий кран та більш оперативно й точно визначити причини його аварії.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон