Переселенці на Херсонщині мають соціальну підтримку

У зв'язку з подіями на сході країни все частіше на Херсонщині з'являються люди, які залишили свою рідну домівку у пошуках миру та спокою.

Тож питання соціальної підтримки вимушених переселенців із районів проведення антитерористичної операції є на сьогодні пріоритетними.

Для отримання допомоги у вирішенні питання своєї зайнятості переміщені особи можуть звернутися до Херсонської обласної служби зайнятості. Починаючи з травня поточного року до центрів зайнятості області з метою пошуку роботи вже звернулося 519 осіб зі східних регіонів України. Спеціалісти служби особисто спілкуються з кожним з них, використовують індивідуальний підхід та надають всебічну допомогу у працевлаштуванні.

З метою привернення уваги до проблем переселенців центри зайнятості спільно з соціальними партнерами, громадськими організаціями, роботодавцями проводять міні-ярмарки вакансій та презентації робочих місць, презентації професій, дні відкритих дверей, інформаційно-роз'яснювальні та профорієнтаційні заходи тощо. Активізовано роз'яснювальну роботу з роботодавцями щодо працевлаштування переселенців у ході особистих зустрічей з керівниками підприємств та проведення семінарів з роботодавцями. Крім того, роботодавцям надається інформація щодо професійно-кваліфікаційного складу переміщених осіб, які зареєстровані в центрах зайнятості.

Результатом такої спільної роботи стало те, що 102 особи з числа вимушених переселенців із районів проведення АТО знайшли для себе нові місця роботи. Слід зазначити, що кількість роботодавців, які забезпечують роботою таких переселенців та ще й не одного, а декілька, збільшується.

Яскравим прикладом такої співпраці є робота Каховського міського районного центру зайнятості, який спільно з Каховською центральною районною лікарнею забезпечив роботою 4 переселенців зі східних областей. Тепер у людей є робота, а в районі з'явилися нові медичні сестри, лікар-хірург та лікар-анестезіолог.

На посади підсобних робітників та укладальників-пакувальників до приватного акціонерного товариства «Чумак» були працевлаштовані 4 особи, які переселилися із районів проведення АТО та мешкають тепер у Каховському та Новокаховському районах.

За сприяння Нижньосірогозького районного центру зайнятості до ТОВ «Верхньосірогозький ОПЗ» на посади підсобних робітників були працевлаштовані 4 переселенця.

Завдяки оперативній та злагодженій роботі спеціалістів центрів зайнятості вдалося знайти роботодавців, до яких були працевлаштовані переселенці зі східних областей: у Скадовському районі – до приватного акціонерного товариства «Скадовська харчосмакова фабрика» на посади підсобних робітників, у Каланчацькому – до філії «Каланчацька ДЕД «ДП «Херсонський облавтодор» ВАТ «ДАК» автомобільні дороги України» на посади економіста та майстра, у Генічеському районі – до ТОВ «Агрофірма імені Шевченка» на посади підсобних робітників та у місті Херсоні – до ТОВ «Амалтея» на посади машиніста екструдера та ткача.

У кожній родині, що вимушено переміщується із районів проведення АТО, є свої проблемні питання: це і виплата соціальної допомоги, і пенсійне забезпечення, і працевлаштування, і оформлення дітей до закладів освіти, але найбільше ці люди потребують підтримки та розуміння. Тому органи державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних структур, рятувальники, громадські організації, волонтери та, взагалі, всі небайдужі люди спільними зусиллями займаються розв'язанням першочергових завдань цих громадян. Саме завдяки їх допомозі та небайдужості до чужого лиха наш таврійський край має змогу надати найнеобхідніше цим сім'ям.

Пам'ятаймо – кожному, хто проходить через труднощі, неодмінно потрібна підтримка, і той, хто отримає її, зможе в майбутньому допомогти іншим. Сподіваємося, що надії людей на нетривале перебування на території Херсонської області та якнайшвидше повернення до своїх рідних домівок зрештою здійсняться. А можливо для частини переселенців наша Херсонська земля стане другою рідною домівкою, саме тут вони зможуть знайти улюблену роботу, затишок та мир.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон