Михайло Опанащенко: Хабарників та корупціонерів зараз мають судити військові трибунали за законами військового часу

Відсутність оголошення військового стану не означає, що в нашій державі не відбувається військових дій.

Тому кожен чиновник, урядовець, суддя, прокурор, депутат та взагалі усі, кому громадяни довірили долю країни, на будь-якому рівні повинні нести відповідальність за корупційні злочини, недбалість або не фаховість - за законами військового часу!

Не може бути так, що одні гинуть за добробут людей в державі, - інші в цей час дозволяють собі брати хабарі, створювати схеми, обкрадаючи тим самим сім'ї військових! А самі в цей час стають мільйонерами! Ні для кого зараз неприпустимо не фаховістю чи недбалістю призвести до занепаду галузей держави, зубожіння населення, а згодом розвести руками і сказати: "Вибачте, не зміг"!

І додати, щоб не дивилися, що - крадій та корупціонер, але ж дуже великий «патріот» і тому потрібно "Понять и простить ". Необхідно, щоб кожен зрозумів - так більше вже не пройде!

Настав час запровадити військові трибунали для розслідування та покарання за хабарництво та корупцію, мародерство, розкрадання державних коштів, дії, які призвели до великих втрат держави та мільйонів громадян!

Парламенту зараз потрібно не комітети ділити вже який тиждень поспіль, а на законодавчому рівні підвищити ступінь покарання, яка буде відповідати умовам військового часу!

Всім потрібно усвідомити, що відбувається на сході країни! Там - смерть, там - лихо, там - справжні наші герої, які борються за Україну, за нас, за наших дітей!

А то таке враження, що в нас дві країни: в одній воюють для того, щоб в іншій - крали та збагачувались!

Я, як голова Ліберальної партії України, звертаюсь до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, голів фракцій Верховної Ради України, народних депутатів.

На законодавчому рівні запровадити військові трибунали за хабарі та корупцію в державному секторі, в Уряді та усіх урядових організаціях, в правоохоронних та контролюючих органах, прокуратурі, міліції, судах, серед депутатів Верховної Ради на період проведення АТО! Хабарники та корупціонери повинні нести відповідальність за законами військового часу, їх майно, а також майно їх родичів – конфіскуватися.

Закликаю усіх громадян, громадські організації, політичні партії підтримати моє звернення та самим звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Уряду України щодо впровадження по всій території України військових трибуналів за корупційні злочини на будь-яких рівнях державної влади.

Разом ми здолаємо корупцію в нашій державі, змусимо чиновників, прокурорів, суддів, міністрів, державних службовців, депутатів, політиків поважати право кожного громадянина України на гідне життя та добробут для себе і своєї родини. Інакше нас чекає геноцид українського народу.

Михайло ОПАНАЩЕНКО,
народний депутат України VII скликання

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон