Правда про торгівлю людьми зазвучала на Херсонщині

У рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості, 9 грудня поточного року, для студентів - випускників Новокаховського політехнічного коледжу, проведено круглий стіл на тему «Правда про торгівлю людьми та безпечне працевлаштування».

У роботі круглого столу взяли участь спеціалісти відділу у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради Т.Д. Калан, спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Новокаховського міського центру зайнятості О.М. Гладченко та начальник міського відділу Управління юстиції Н.А. Тарабака.

Студентам була продемонстрована інформаційна відео-презентація, в ході якої спеціаліст, Т.Д. Калан, детально зупинилася на ключових поняттях проблеми торгівлі людьми, яка, на жаль, є актуальною для нашої країни. Студенти активно долучилися до обговорення теми, висловили власні думки стосовно причин виникнення цієї проблеми. Разом з тим, вони поділилися своїми планами на майбутнє, розповіли чим би вони хотіли займатися після закінчення навчання у коледжі.

Спеціаліст Новокаховського міського центру зайнятості О.М. Гладченко ознайомила молодь з особливостями сучасного ринку праці, можливостями кар'єрного росту та основними джерелами вакансій. Надала інформацію щодо офіційних сайтів для пошуку роботи, переваг Інтеренет-ресурсів, додаткових можливостей щодо самопрезентації, зокрема рекомендації та правила складання резюме. Крім цього, цікавими для молоді виявились розділи про техніку спілкування з роботодавцями, підготовку та проходження співбесід з потенційними роботодавцями.

Захід проходив у вигляді діалогу, в якому молодь брала активну участь в обговорюванні актуальних питань щодо пошуку роботи та самореалізації на ринку праці.

Підводячи підсумки, до присутніх звернулася Наталія Тарабака, яка наголосила, що на варті працевлаштування громадян стоїть Кодекс законів України про працю, який регулює трудові відносини всіх працівників.

Під час заходу молодь отримала багато нової та корисної інформації, яка допоможе їм реалізувати себе на ринку праці, правильно презентувати себе як спеціаліста та подолати перешкоди на шляху працевлаштування, а також про можливі негативні наслідки трудової діяльності за кордоном, про ризики нелегальної міграції та застереження з приводу рабства у чужому середовищі тощо.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон