Чи пішли російські військові з Херсонщини?

За офіційною інформацією з сьогоднішнього дня, 11 грудня, на території Херсонської області взято під контроль Українськими прикордонниками півострів Ад, який знаходиться на кордоні із анексованим Росією Кримом.

Відповідно до офіційної заяви Державної прикордонної служби України всі війська відведені з території нашої області, але при цьому «переговори щодо відходу російських військ з півострова Чонгар і коси Арабатської стрілки (яка є територією нашої області) ще тривають...». Як слід розуміти заяву прес-секретаря Держприкордон служби Олег Слободяна сказати важко...

Як говорив Вінні-Пух: «Мед это странный предмет вот тут есть, а вот – его нет». То все ж, є Російські війська на території Херсонської області чи немає? Належить Арабатська стрілка до території Херсонської області чи її прикордонники «помилково» «анексували»? Дивна та й годі.

Крім того, пан прес-секретар повідомив, що зараз на півострові «виставлений прикордонний пост, організоване службу, зараз проводиться активна робота з місцевим населенням». Що мається на увазі?

«Налагодження співробітництва з місцевими адміністраціями, що перебували під контролем Росії». Чи зрозуміло що хотів сказати прес-секретар? Невже неможна брати на посаду прес-секретаря людину, яка вміє чітко викладати думки (от так народжуються чутки й плітки). У чому саме співпраця? Невже знову в забезпеченні продовольством, провіантом, одягом та паливом? А де ж держава? А куди ж йдуть наші податки? Цікаво, хоч колись держава прозвітує: куди вона витрачає шалені гроші, які «списують» на війну.

Як повідомила сьогодні військова прокуратура за результатами перевірки однієї з частин Національної гвардії виявлено, що одна з комерційних структур продала, а «армія» закупила 11 тисяч 600 пар взуття на загальну суму 42 мільйоні гривень, яке, відповідно до висновків експертів, не відповідають державним стандартам, виготовлено із неякісних матеріалів та не має маркування.

«Кому – війна? Нам – мати рідна!», - здається, що це й є головне гасло для тих, хто заробляє на Українській армії при відповідних фінансових оборудках.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон