Бюджет Скадовська на 2015 рік поки що залишається загадкою

На громадських слуханнях обговорили бюджет Скадовська на 2015 рік без дохідної частини і поки що невідомо, яким він буде. Тому що немає найголовнішого – точних цифр статей доходу.

Але це не стало на заваді міській раді вчора провести громадські слухання. На них прийшло небагато скадовчан, здебільшого депутати міської ради, представники громадських організацій, самооборонівці.

Гроші, як і минулого року, планують виділяти на загальноміські програми. Їх 16. Серед витрат, вартих уваги,- виділення коштів на безплатний проїзд пенсіонерів, на лікування учасників Великої Вітчизняної війни, хворих на туберкульоз, онкологічні хвороби.

Збираються у міськраді передбачити компенсацію за комунальні послуги (крім плати за газ та електроенергію) родинам, в яких є воїни АТО.

Кошти будуть виділятися на ремонт та освітлення вулиць, проведення у місті всеукраїнських та міжнародних спортивних змагань і арт-фестивалей. Попередньо планують виділити кошти на феєрверки на День міста та Новий рік.

За рахунок міської ради передбачають встановити два пам'ятники – невідомому солдату часів Великої Вітчизняної війни, останки якого перенесли із вулиці Весняної, та Віталію Бєлікову, що загинув у зоні АТО.

Грошей має вистачити, вважають у міській раді, на оплату послуг за відстріл бродячих собак, спилювання старих дерев; на прокладання каналізації та боротьбу з підтопленням.

У міській раді вирішили взяти на себе функцію проведення тендерних торгів, бо вважають, що комунальні підприємства, що підпорядковуються мерії, нераціонально використовують бюджетні кошти.

Під час обговорення витратну частину розкритикували і внесли чимало пропозицій. Виступаючі порадили на час війни "забути" про феєрверки та скоротити видатки на святкування Дня міста, екіпірувати за рахунок міського бюджету роту Скадовської охорони, подбати про приміщення цивільної оборони. Нещодавно міська рада провела інвентаризацію цих приміщень, але на облаштування бомбосховищ грошей не знайшла, визнавши їх не придатними. Однак один з таких "непридатних" підвалів успішно орендує не один рік приватний підприємець.

Виступаючі говорили про те, що міська рада має працювати більш прозоро, особливо потрібно показувати рух коштів.

Скадовськ – місто-курорт, і саме це потрібно пам'ятати, формуючи міський бюджет. Слід дбати і про освітлення вулиць та їхнє асфальтування, і про імідж міста, приємного для відпочинку.

Депутатам потрібно всерйоз зайнятися такими питаннями, як підтоплення та рисосіяння у курортній зоні. Так само викликає тривогу недавнє чищення фарватера. Хочеться сподіватися, що перший же шторм не викине на берег зібраний мул.

Втім, Олег Сокольчук повідомив, що недавні дослідження санепідемстанції визнали виняткову чистоту Джарилгацької затоки: таких гарних показників не було кілька років поспіль.

«Скадовська палітра»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон