Московський колл-центр відшукався… в Херсоні

Підпільний колл-центр, який обслуговував клієнтів з Російської Федерації, українська міліція виявила... в будівлі колишнього меблевого магазину на вулиці Перекопській у Херсоні.

Правоохоронцям допоміг випадок: до них звернулася молода городянка, котру прийняли до колл-центру оператором без офіційного працевлаштування, а через кілька тижнів її вигнали після запізнення, не розрахувавшись за роботу. Вислухавши розповідь заявниці, оперативники управління по боротьбі з організованою злочинністю зацікавилися закладом, куди найняли жінку, і вирішили вивчити його діяльність.

З'ясувалося, що двоповерховий магазин орендував директор місцевого товариства з обмеженою відповідальністю. Він заповнив приміщення комп'ютерами з підключенням до Інтернету, найняв понад вісімдесят операторів, і заходився надавати громадянам РФ різноманітні посередницькі послуги з оплатою через електронні системи – від купівлі квитків на поїзди та літаки до замовлення місць на концертах і театральних виставах у Москві, розповіли у секторі зв'язків із громадськістю УМВС Херсонщини.

При цьому замовники були свято впевнені, що мають справу із конторою з офісом у столиці РФ. Між тим, херсонський ділок справно отримував з-за кордону свої комісійні, і непогано на них жив, уникаючи сплати будь-яких податків. Хтозна, скільки б іще проіснував його бізнес, аби не жадібність директора фірми та його намагання дурити власних працівників, а не тільки державу.

Тепер в його офісі вилучили близько сотні комп'ютерів. А їх власник відповідатиме не тільки за невиконання соціальних зобов'язань, а й за ухилення від оподаткування та використання не ліцензованого програмного продукту.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон