Херсонські чиновники чекають на люстрацію по весні

Після першого етапу автоматичної люстрації, яка торкнулася вищих посадових осіб держави, перевірки пройдуть на рівні областей і районах, а також у правоохоронних органах, - повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

За законом про люстрацію перевірять ще сотні тисяч людей. В Україні під першу хвилю безумовної люстрації потрапили 357 чиновників, - повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Міністр підкреслив, що перший етап так званої автоматичною, трудової люстрації торкнувся вищих посадових осіб, які займали керівні посади в міністерствах, відомствах, також їх перших заступників, керівники силових органів, прокуратури, МВС, а також керівників областей.

Глава Мін'юсту розповів, що другий етап люстрації буде полягати в перевірці всіх державних органів на предмет наявності осіб, які потрапляють під люстрацію". За словами Петренка, в першу чергу мова йде про Кабінет міністрів, про центральні органи правоохоронних структур, а також про судових органах.

«Друга хвиля люстрації - це план проведення поетапних перевірок», - пояснив Петренко. Так, за його словами, очікується, що з весни 2015 року перевірки будуть проходити на обласних рівнях, а в кінці наступного року такі перевірки дійдуть і до районних рівнів. «Це не означає, що буде звільнено 200 чи 300 тисяч людей... Це означає, що весь апарат пройде перевірку», - підкреслив він.

За матеріалами «Дзеркало тижня. Україна».

Фото «Обозреватель»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон