Крок до чесної конкуренції на фармацевтичному ринку Херсона

Херсонське територіальне відділення Антимонопольного Комітету України сповна «оцінило» маркетингову тактику ТОВ «Система аптек «КРОК»

Реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення в територіальних межах міста Херсона здійснюють 47 суб'єктів господарювання. Саме високий рівень конкуренції на цьому ринку спонукає аптекарів змагатися за споживача. Однак, не всі учасники цього ринку дотримуються принципів добросовісної конкуренції.

Так, ТОВ «Система аптек «КРОК», рекламуючи свою діяльність, обіцяло покупцям 100% гарантію якості лікарських засобів та «Професійні консультації». При цьому, у споживача може скластися враження, що можлива й реалізація неякісних лікарських засобів. Оскільки якість є одним із головних чинників при виборі продукції, поширення Товариством інформації про його діяльність у такий спосіб може впливати на свідомість споживачів та наміри придбати ліки саме в мережі аптек ТОВ «Система аптек «Крок».

В той же час, реалізація неякісних ліків законодавством заборонена. Відповідно до Закону України «Про лікарські засоби» забороняється реалізація (відпуск) громадянам неякісних лікарських засобів або таких, термін придатності яких минув, або на які відсутній сертифікат якості, що видається виробником.

Обіцяли аптекарі і 10-ти відсоткову знижку на лікарські засоби, однак забули зазначити, що обов'язковою умовою для її отримання є, зокрема наявність дисконтних карток.

Виявилася непідтвердженою й розміщена в мережі Інтернет інформація щодо значних витрат Товариства на підвищення професійного рівня працівників, а також про відзначення у рейтингу працівників фармацевтичної галузі «Панацея-2008» працівника однієї з аптек системи «Крок» у номінації «Кращий провізор року».

Такі дії ТОВ «Система аптек «Крок» рішенням Адміністративної колегії територіального відділення визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Закон «Про захист від недобросовісної конкуренції» визначає правові засади захисту суб'єктів господарювання та споживачів від недобросовісної конкуренції та спрямований на встановлення, розвиток і забезпечення торгових та інших чесних звичаїв ведення конкуренції при здійсненні господарської діяльності в умовах ринкових відносин.

Відділення сподівається, що розробляючи маркетингову тактику в подальшому, ТОВ «Система аптек «Крок» враховуватиме принципи добросовісної конкуренції.

Прес-служба Херсонського територіального відділення
Антимонопольного Комітету України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон