На Херсонщині переймаються зайнятістю інвалідів

Невід'ємним правом інвалідів є право на працю. Та, на жаль, через стан свого здоров'я інваліди не завжди можуть виконувати роботу, на яку здатна здорова людина. Тому таким людям працевлаштуватися важче.

Право інвалідів на працю встановлено законами України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" та "Про зайнятість населення", які спрямовані на створення інвалідам реальних можливостей продуктивно працювати і передбачають конкретні механізми їх реалізації. У Законі України "Про зайнятість" і Кодексі про працю визначаються загальні засади зайнятості та працевлаштування населення.

Саме на реалізацію прав інвалідів на працю спрямовані дії спеціалістів Цюрупинського районного центру зайнятості. Нещодавно фахівці районного центру зайнятості провели семінар-зустріч з роботодавцями та соціальними партнерами, в якому взяли участь головний спеціаліст з обслуговування інвалідів Управління соціального захисту населення Цюрупинської районної державної адміністрації Н. Іванова, перший заступник начальника районного управління Пенсійного фонду Л. Іваннікова, директор Цюрупинського територіального центру соціального обслуговування районної ради С. Косенко, представники роботодавців району. На семінарі були розглянуті питання забезпечення соціального захисту кожної людини з інвалідністю.

Заступник директора районного центру зайнятості І. Андрюк ознайомила присутніх зі станом ринку праці району, соціальними гарантіями для зайнятого населення та безробітних, що реалізовані у Законі України "Про зайнятість населення". Начальник відділу взаємодії з роботодавцями І. Сікорська зупинилась на законодавчих аспектах при працевлаштуванні інвалідів. Всі присутні при обговоренні актуальних питань зайнятості інвалідів погодились, що за кожним працевлаштуванням безробітної особи з інвалідністю стоїть кропітка праця багатьох фахівців.

Довідково: За сприяння працівників Цюрупинського районного центру зайнятості протягом 10 місяців 2014 року працевлаштовані 11 безробітних (в тому числі 1 особа отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності), які мають інвалідність, з них 4 жінки, 2 молоді особи віком до 35 років.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон