Херсон – літатиме?!

Цього тижня в обласній державній адміністрації (ОДА) відбулася зустріч з представниками авіаційної компанії «Турецькі авіалінії»

Під час зустрічі було вирішено питання щодо того, що з 15 жовтня авіакомпанія починає виконувати регулярні рейси за маршрутом Стамбул – Херсон.

Нагадаю, що ще 17 вересня, минулого року, у столиці Туреччини Анкарі відбулось відповідне профільне засідання, під час якого Україна та Туреччина домовилися про внесення до Міжурядової угоди «Про організацію повітряного сполучення між Україною і Туреччиною» пункт відповідно до якого аеропорт «Херсон» може використовуватися для посадки на території України.

І ось відтепер українські та турецькі авіакомпанії будуть використовувати аеропорт «Херсон», для виконання регулярних рейсів.

За інформацією прес-служби Міжнародного аеропорту «Херсон», авіалінія Херсон – Стамбул є найбільш перспективною для Таврійського краю, вона приваблює як туристів, так і бізнесменів. Крім того, з аеропорту Стамбула є можливість вилітати в усі кінці світу із максимально зручними стиковками рейсів на пересадках.

На перший рейс Херсон – Стамбул вже продано понад 50% квитків. При цьому слід зазначити, що вартість перельоту по новому маршруту в обидві сторони є досить привабливою, і значно меншою у порівнянні із використання інших аеропортів. Рейси здійснюватимуться чотири рази на тиждень.

Крім того слід зазначити, що до анексії Криму авіакомпанія «Турецькі авіалінії» планувала літати у Стамбул з Сімферополя двічі на день, що говорить про розрахункову привабливість рейсу, а отже про можливе збільшення рейсів у перспективі.

Можемо припустити, що рейси з Херсона авіаперевізник розглядає як певну альтернативу закритим рейсам з Криму, адже Херсон розташований на відстані всього у 264 км від Сімферополя, тоді як Одеса, звідки зараз виконуються подібні рейси, знаходиться на відстані у 466 км. Мешканцям сусідніх областей: Миколаївської, Запорізької (і навіть східних та центральних) також більш зручніше і ближче добиратися до Херсона, ніж їхати у Одесу.

У світлі ситуації, що склалася на Сході України та у Криму, якщо наша обласна влада та працівники аеропорту з розумом візьмуться до справи, то ситуація може стати у нагоді не тільки у «реанімуванні» роботи аеропорту, а й у його сталій роботі як на внутрішніх, так і на міжнародних напрямках.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон