Херсонці, готуйтеся бути голодними та холодними

Життя на Херсонщині, як і по всій країні, не обіцяє бути легшим - вже до кінця цього року ціна на газ для населення може зрости одразу у 4 рази!

Саме із такою завою виступив, під час енергетичного форуму у Києві заступник голови НАК «Нафтогаз України» Олександр Тодийчук. Пов'язано це буде у першу чергу із тим, що Україна має «урівняти» у ціні всіх споживачів газу – населення та підприємства. Нагадаю, що сьогодні ціна на газ для підприємств значно (майже у 4 рази) перевищує ціну, по якій природне паливо відпускається для потреб населення.

Саме встановлення «єдиної» ціни може призвести до того, що громадяни України залишаться або без опалення (там де використовують газ для опалення квартир), або голодними – подавляючи більшість населення України використовує газ для приготування їжі.

Як запевнив чиновник таку ініціативу повністю підтримують у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України. Не дивно – чиновникам ніколи не вистачало грошей!..

Крім того Олександр Тодийчук зазначив, що «згідно з соціологічними дослідженнями, населення в умовах війни готове платити в 4 рази більшу ціну за газ, але за умови, що ці гроші повністю підуть на розвиток галузі» .

Звідки саме пан Тодийчук взяв такі статистичні дані? Невідомо! Чому він вирішив, що населення яке і так не знає у який спосіб пережити цю зиму, готове до того, аби фінансувати приватні кампанії, які займаються спекуляціями на ринку енергоносіїв? І до чого тут «війна»?

Невже в Уряді й до сьогодні не розуміють, що таке підвищення ціни на газ призведе до того, що люди просто будуть змушені відмовитися від використання газу для використання його у побуті, і у першу чергу через те, що у людей фізично немає грошей.

Адже при теперішньому Уряді, за останній неповний рік, ціни на всі послуги та продукти харчування, енергоносії і т.п. зросли у кілька разів, при тому мінімальна заробітна платня, пенсії, дотації, залишилися на тому ж самому, мінімальному рівні. А якщо додати до цього що за півроку більше ніж на 50% збільшився курс долара та євро, то виходить, що громадяни України стали жити у середньому на 35 – 50% гірше, ніж це було у відповідному періоді минулого року.

Прихована інфляція, постійне зростання цін, все більше й більше зубожіння народу – ось результати діяльності офіційної влади в Україні за ці місяці. Чи по кишень буде українцям оплачувати тепло в оселях та їжу? Питання вже не риторичне, а життєвого забезпечення...

Нажаль, але одним патріотизмом не будеш не обігрітий, не нагодований... Що ж, попереду вибори, і здається не одні...

Думаю, що окремим особам не треба буде дуже сильно дивуватися тим, коли за підсумками голосування (якщо його дадуть провести чесно, прозоро та відкрито), «провладні сили» будуть не такими вже й «ПРИвладними»...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон