Скільки в Херсонській області іноземців?

Співробітники управління Державної міграційної служби України в Херсонській області перевірили стан дотримання правил перебування іноземців та осіб без громадянства на території Херсонщини.

В результаті вжитих заходів виявлено 91 нелегального мігранта, відносно 90 іноземців прийнято рішення про примусове їх повернення в країну походження, одного нелегального мігранта видворено у примусовому порядку, скорочено термін перебування в Україні ще одній особі, заборонено подальший в'їзд в Україну — двом мігрантам, — повідомила Оксана Яковенко, начальник УДМС України в Херсонській області.

Вона також зазначила, що протягом липня на Херсонщині виявлено 16 іноземців, які порушили терміни перебування на території України. Більшість нелегальних мігрантів, щодо яких прийнято рішення про їх примусове повернення, — громадяни Росії (8 чоловік), також виявлено 5 громадян Узбекистану, щодо одного з них прийнято рішення про примусове видворення з забороною в'їзду терміном на три роки, та три громадянина Вірменії.

Під час виконання покладених на службу завдань щодо протидії нелегальній міграції співробітники УДМС України в Херсонській області зіткнулися з низкою проблемних питань, що потребують вирішення як на місцевому, так і на загальнодержавному.

«Перш за все, відсутні інструкції та алгоритм дій, які б чітко встановлювали права та обов'язки посадових осіб міграційної служби щодо виявлення, затримання, встановлення та утримання осіб, які порушують міграційне законодавство, — зауважила Оксана Яковенко. — Йдеться, зокрема, про здійснення перевірок місць перебування, проживання та працевлаштування іноземних громадян.

По-друге, вкрай потрібне створення на законодавчому рівні загальної інформаційної бази МВС України, МЗС України та Державної прикордонної служби щодо іноземних громадян, які порушили міграційне законодавство та стосовно яких прийнято рішення про примусове повергнення, видворення та заборону в'їзду в Україну».

Ситуація вимагає негайного вирішення ще одного питання — прийняття наказу МВС України, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України, який би регламентував можливість поміщення до камер тимчасового утримання чергових частин міськрайонних відділів міліції та ізоляторів тимчасового утримання іноземців та осіб без громадянства після їх затримання до винесення рішення про їх поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

До існуючих проблем додається також відсутність фінансування на здійснення заходів щодо примусового повернення або примусового видворення іноземних громадян. Штати територіальних органів потребують також посад перекладачів мов країн, з яких до України прибуває найбільша кількість іноземців.

Наразі спеціалісти активно продовжують роботу з протидії незаконній міграції в області та вживають можливі заходи боротьби з нелегальними мігрантами.

Анатолій НІКОЛАЄВ
«Новий день»№35(5134)28.08.2014

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон