Школи Херсонщини готуються до шестиденки?

Організувати навчально-виховний процес за 6-денним робочим тижнем у новому навчальному році пропонують у школах Каховки.

Через запровадження в Україні політики економного споживання енергоресурсів структура 2014 — 2015 навчального року може бути кардинально змінена. Зокрема, замість чотирьох навчальних семестрів планується зробити два: з 1 вересня до 20 грудня 2014 року і з 16 лютого до 29 травня 2015-го. У такому разі канікули для учнів триватимуть майже два місяці — з 22 грудня до 15 лютого...

«Ми перші ініціювали питання з запровадження 6-денного робочого тижня у школах і двох семестрів, передбачаючи, які серйозні проблеми очікують нас уже наприкінці поточного року. Адже кошти на виплату заробітної плати працівникам шкіл і оплату енергоносіїв, які, до того ж, суттєво подорожчали, у бюджеті не закладені повною мірою, і їх не вистачить, — констатує начальник відділу освіти Каховської міськради Михайло Гончар.

Тому ми й винесли на громадське обговорення запропоновану нову структуру 2014 — 2015 навчального року у загальноосвітніх закладах міста. Остаточного ж рішення щодо цього ще не прийнято. Водночас хочу наголосити, що вимикати опалення у школах взимку ніхто не збирається, оскільки це може призвести до розморожування систем. Натомість зменшити навантаження на тепломережі шляхом зменшення теплоподачі цілком можливо. Якраз це й може дати нам суттєву економію в коштах під час зимових канікул», - вважає чиновник.

Олександр ПІТОЄВ
«Новий день»№34(5133)21.08.2014

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон