У Херсоні проходить навчання для людей з інвалідністю

22 липня 2014 року, за підтримки Херсонського обласного центру зайнятості, організації інвалідів «Ініціатива на захист прав інвалідів» та ВГОІ «Велід» було розпочато навчання з використання сучасних інформаційних технологій для людей з інвалідністю.

Навчання проходить у містах Херсон та Нова Каховка протягом липня – серпня, воно має покращити професійний рівень учасників по отриманню, поширенню та використанню інформації, як важливої умови до всебічного розвитку. Отримані знання можна бути використовувати у різних сферах життєдіяльності. Наприклад, під час пошуку роботи у сфері надання інформаційних послуг. Або вносити власний внесок в розвиток громади, беручи участь у публічних обговореннях, наданні якісних пропозицій та консультацій для органів влади щодо вирішення питань пов'язаних з інвалідністю.

Завдяки доступності будинку центру зайнятості Херсонської області навчання мають можливість відвідувати люди, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, а програма курсу тренінгів буде цікава і зрозуміла як для початківців так і для більш досвідчених користувачів мережі Інтернет. Цьому також сприятиме досвід тренерів, які є адміністраторами всеукраїнських та локальних інформаційних ресурсів.

Тренінги з інформаційних технологій, лише один із заходів проекту які реалізують організації інвалідів. Загальна ціль, яку ставлять організації інвалідів – це інтеграція людей з інвалідністю до звичайного суспільства, проведення роботи з інформування про переваги інклюзивної моделі суспільного розвитку – як такого, в якому всі члени громади мають можливість реалізувати свої можливості, не зважаючи на індивідуальні особливості чи фізичні обмеження.

Проектна діяльність організацій інвалідів триватиме до кінця року, а підсумки цієї роботи будуть підведені у грудні цього року.

Фото з сайту ВГОІ «Велід»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон