Херсонські власники собак будуть сплачувати податок

Херсон, собаки , податок
Але станеться це не сьогодні, і не завтра, і навіть не за місяць. Та й подібна ініціатива виходить не від міської влади... Дехто Микола Ісаєв зареєстрував відповідну петицію Президенту України 11 січня поточного року.

Чоловік наводить приклад Німеччини, де одразу після появи домашнього улюбленця його потрібно зареєструвати у податковій інспекції.
Сума, яку необхідно сплатити власнику тварини, залежить від населеного пункту. Але щорічно власники собак у Німеччині поповнюють бюджет країни на 300 мільйонів євро.

Принаймні, так стверджує автор петиції, посилаючись на видання Deutsche Welle. Там власники кішок від сплати податку звільнені, проте їх також суворо контролюють уповноважені служби.

Пана Миколу обурює, що в Україні власники тварин не прибирають за ними у парках чи на прибудинкових територіях, голосно гавкають, ще й линяють. Тому звертається до Президента, аби він усіх власників домашніх Тузиків і Мурок обклав спеціальним податком. Щоправда, не уточнюється про яку саме суму йдеться.

Станом на 23 січня петицію підписали 170 осіб із необхідних 25 тисяч. До завершення збору голосів лишилось 80 днів.

Можливо хоч спеціальний податок зробить деяких херсонців більш відповідальними у ставленні до братів наших менших і на вулицях Херсона поменшає покинутих і безпритульних тваринок.

Сергій ГЕОРГІЄВ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон