На Херсонщині порахували волонтерів

Херсонщина, порахували волонтерів
Державна служба статистики України оприлюднила дані щодо кількості волонтерів віком від 15 років по регіонах за січень-червень 2021 року.

Відповідно до Резолюції щодо статистики трудової діяльності, зайнятості та недовикористання робочої сили, волонтерами вважають осіб, які протягом короткого облікового періоду (чотири тижні або один календарний місяць) здійснювали будь-яку безоплатну, необов'язкову діяльність, яка пов'язана з виробництвом товарів або наданням послуг на користь інших осіб.

Усього в Україні їх нарахували 2,2 млн осіб. Найбільше їх у Донецькій області – 242 тисячі. А найменше – у Херсонській, усього 4700 чоловік. З них 70% - жінки, а 59% від загальної кількості мешкають у сільській місцевості.

У січні–червні 2021 року органи державної статистики вперше провели модуль обстеження робочої сили щодо трудової діяльності волонтерів. Програма модуля була розроблена за методологічної підтримки старшого статистика Департаменту статистики Міжнародної організації праці Володимира Ганти.

Опитування проводилося за місцем постійного проживання населення спеціально підготовленими працівниками (фахівцями з інтерв'ювання) шляхом безпосереднього опитування (на добровільних засадах), осіб віком 15 років і старше, які проживають у відібраних домогосподарствах. Опитуванням було охоплено 99,5 тисяч осіб віком від 15 років і старше.

Сергій ГЕОРГІЄВ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон