У Херсоні під час ожеледиці вже травмувалися понад 20 людей

Херсон, ожеледиця, травмпункт
Протягом останньої доби кількість постраждалих від ожеледиці, які звернулися до міського травматологічного пункту Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних сягнула 22 осіб. Переважна більшість з них - люди похилого віку. Про характер, важкість травм та допомогу надану постраждалим журналісти медіаплатформи “Вгору” спілкувалися з генеральним директором клінічної лікарні Леонідом Ремигою.

З 22 осіб, які постраждали від метеорологічних умов останньої доби, сім осіб отримали переломи верхніх кінцівок, чотири - травми нижніх. Двоє з постраждалих потребують стаціонарного лікування та хірургічного втручання, внаслідок переломів нижніх кінцівок. Решта людей відбулися забоями м’яких тканин нижніх кінцівок.


Як повідомив генеральний директор Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних Леонід Ремига, більшість травмованих - люди пенсійного або похилого віку. Всім постраждалим надано необхідну допомогу. Зокрема, проведено рентген, за необхідності накладено гіпсові пов'язки, надано знеболювальні препарати:

Людям пенсійного і похилого випадку не бажано виходити на вулицю в негоду, за виключенням нагальної необхідності, наприклад, до аптеки, - застережує Леонід Ремига, - Потрібно дочекатися, коли тротуари та дороги посипають піском, сіллю або почнеться відлига. Більшість постраждалих літнього віку на запитання нашого медперсоналу щодо необхідності виходити в ожеледицю просто відповідали: “А ми думали, що сніг м'який і не слизько”.

Разом з тим, Леонід Тимофійович зазначає, що ожеледиця не має такого високого рівня небезпеки як, скажімо, близько двох років тому:

“На початку грудня позаминулого року йшов дощ та одразу замерзав і це було страшно. До нашого травмпункту надходило до ста звернень на добу. Зраз ситуація не настільки гостра. Та все одно, не варто наражатися на небезпеку, і в таку погоду слід бути обачними”.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон