Крилатий янгол-хранитель з Херсонщини востаннє піднявся у небо

авіатор, Борис Нєстєров, помер
У Херсоні прощаються з крилатим янголом-хранителем України - авіатором Борисом Нєстєровим. Тут відійшов у кращий світ легендарний авіатор Борис Нєстєров, котрий свого часу очолював дислокований у Херсоні вертолітний полк.

Як пілот транспортного Мі-6, Борис Олексійович брав участь у гасінні лісових пожеж, рятував з криги рибалок. А в квітні-травні 1986-го особисто налітав 28 годин над зруйнованим вибухом енергоблоком Чорнобильської АЕС, отримавши велику дозу радіаційного опромінення.

Борис Нєстєров у роки СРСР пройшов Афганістан, командував вертолітною бригадою у Сирії, був нагороджений бойовими орденами та медалями як радянськими, так і афганськими та сирійськими. Але службу закінчував саме в Україні, отримавши призначення заступником командувача Київським військовим округом.

Та вийшовши у відставку, Борис Нестеров, попри підірване здоров'я, не знав спочинку: очолював громадську організацію "Небо Таврії", був активістом "Союзу Чорнобиль України".

Міська рада присвоїла йому звання Почесного громадянина Херсона. І городяни збережуть пам'ять про видатного земляка.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

На фото: Борис Нєстєров.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон