На Херсонщині браконьєри завдали природі збитків на майже 18 тис. грн.

херсон, браконьєри, патруль
27 жовтня 2021 року Херсонський рибоохоронний патруль зафіксував шість порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено три протоколи за грубе порушення Правил рибальства (один з яких зафіксовано в межах території НПП «Нижньодніпровський») та два за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено один акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Протягом доби у порушників конфісковано 25 кг риби (в тому числі 20 кг за фактами незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів) та три од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 17 721 грн.

Для прикладу, під час перевірки потенційних місць торгівлі водними біоресурсами державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля на ринках Корабельного та Суворовського району м. Херсон викрито двох порушників порядку та придбання водних біоресурсів.

В обох випадках документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифікатів якості у громадян не було. На осіб складені протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 510 до 1 700 грн. Вказані адміністративні матеріали будуть направлені до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.

Пам’ятайте, ви маєте право самостійно попросити у продавця пред’явити документи щодо законності походження водних біоресурсів. Вказаними діями ви допоможете у боротьбі з незаконним вилученням та реалізацією водних біоресурсів.

Якщо Ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Херсонського рибоохоронного патруля : (050) 012-35-73






Херсонський рибоохоронний патруль
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон