В Херсоні поліцейські склали протокол за булінг на учня 9-го класу, який кривдив восьмикласника

херсон, булінг, поліція
В одній зі шкіл Херсона жертвою булінгу став 13-річний учень 8-го класу. Його кривдник вчиться у 9 класі. Поліцейські встановили, що старшокласник систематично принижував восьмикласника і чинив над ним психологічне насильство.

Про цей факт в поліцію повідомило керівництво навчального закладу. Ювенальні поліцейські відреагували та розпочали перевірку, факт булінгу підтвердився не лише у відношенні восьмикласника.

Як розповів начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Віталій Сайфутдінов, з’ясувалося, що ці конфлікти припиняли вчителі, які постійно проводили виховну роботу зі старшокласником. Також на поведінку хлопця намагалися вплинути і батьки. Але ситуація не змінилася. Юнак кривдив й інших дітей, словесно їх принижуючи, тож керівник закладу повідомив у поліцію.

Ювенальні поліцейські поспілкувалися з обома хлопцями, їх батьками, однокласниками дітей та керівництвом школи. Всі підтвердили, що кривдник має запальний характер, чіпляється до дітей, провокує на конфлікти, ображає та може штовхнути. Крім того, він з неповагою ставиться до вчителів та висловлювався у їх адресу нецензурними словами. Сам булер ніяк не пояснив причини своїх дій.

З батьками кривдника поліцейський Херсонського районного управління поліції провів бесіду щодо належного виховання сина та коригування його поведінки. Виховну бесіду інспектор провів і зі старшокласником. У відношенні хлопця складено адміністративний протокол за ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця ситуація перебуває на контролі поліції і після відновлення навчального процесу у стінах школи інспектори ретельно проводитимуть перевірки.


Загалом, з початку року на Херсонщині поліцейські склали 23 протоколи за булінг в навчальних закладах і питанню протидії цьому явищу приділяється особлива увага. Ювенальні поліцейські реагують на всі повідомлення щодо конфліктів у школах і ретельно їх перевіряють.


Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон