Вже тиждень без електроенергії живуть мешканці гуртожитку на Херсонщині

херсон, електроенергія, гуртожиток
Без освітлення, гарячої води та у холоді! Понад 57 сімей смт Чаплинка змушені випробувати на собі всі принади первісного життя, бо вже тиждень як в їх гуртожитку призупинили постачання електроенергії. У часи пандемії Covid-19 люди майже замерзають у своїх домівках, адже все оснащення в гуртожитку залежить від світла. Через що залишились без світла та як виживають у таких умовах розповіла Ірина Біляєва, яка звернулась по інформаційну підтримку та допомогу до редакції «Херсон Плюс»

«23 вересня до нашого гуртожитку, що по вулиці Грушевського, 10 приїхали спеціалісти, які опломбували лічильник та призупинили подачу електроенергії. На всі наші запитання лише отримали відповідного листа від Херсонської обласної енергопостачальної компанії (ХОЕК), де було зазначено про заборгованість, яка перевищує 85 тисяч гривень. Для нас всіх це стало шоком, адже за використану електроенергію ми сплачуємо вчасно», – обурюється Ірина Біляєва.

Інформація про борг стала для жителів несподіванкою, адже вони особисто не сплачують компанії за електроенергію. В їх гуртожитку діє своя схема розрахунку, за яку відповідає голова ОСББ Дмитро Колосовський.

«У нас біля кожної кімнати стоять лічильники, натомість всі показники ми звіряємо зі спільним і вже потім віддаємо кошти голові ОСББ. Ніхто з нас особисто не ходить і не сплачує за себе комунальні послуги. Віддававши кошти, ми й не уявляли, що у пандемію Covid-19 ми будемо мерзнути в своїх кімнатах і перейматись, щоб наші діти та літні люди не захворіли ще дужче. А заряджати телефони виключно на роботі чи знайомих», – ділиться жителька смт Чаплинка.


Аби розібратись у ситуації, мешканцями гуртожитку неодноразово було ініційовано проведення загальних зборів з головою ОСББ Дмитром Колосовським. За словами пані Ірини, у ході діалогу від Дмитра Колосовського та його цивільної дружини Юлії Беркутої, вони чули лише про ймовірну помилку, які могли допустити в ХОЕК.

«Ми вже звертались до ХОЕК, де нас офіційно запевнили, що про помилку не може йти і мови, адже за дев`ять місяців 2021 року кошти від нашого голови ОСББ поступали лише тричі: у квітні, серпні та вересні. До нашого гуртожитку завітала і спеціальна комісія із Чаплинської селищної ради, яка взяли на контроль це питання і зобов’язали Дмитра Колосовського сплатити хоча б частину боргу. Після чого він сплатив 30 тисяч гривень. Тож станом на 31 серпня борг складає близько 98 тисяч гривень», – додає пані Ірина.

Сплативши малу частину боргу, голова ОСББ та його дружина переховуються та не відповідають на дзвінки, діляться мешканці гуртожитку. Зібравшись на чергових зборах люди вирішили звернутись із заявою про вчинення кримінального правопорушення щодо привласнення людських коштів, а також по допомогу до Чаплинського селищного голови Олексія Фаустова.

«Ми сподіваємось, що селищний голова стримає свою обіцянку і все ж допоможе вирішити нашу проблему. Бо зустрічати перші зимові холоди без обігрівачів – нестерпно», – каже Ірина Біляєва.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон