У херсонців зміняться суми в платіжках за опалення

херсон, тарифи
Херсонська ТЕЦ вже провела «відкриті обговорення» нових тарифів на опалення.

Про це в програмі «Тема дня» на «Українське радіо. Херсон» розповіла заступник голови правління по збуту теплоенергії АТ «Херсонська ТЕЦ» Олена Кузьміна: «Тариф на виробництво вже встановлений Національною комісією з держрегулювання в енергетиці та комунальних послуг. А ціна на транспортування і поставку буде змінюватися.

Остаточне рішення по тарифам - за виконкомом міськради. Воно повинно бути прийнято вже до кінця вересня. Ми отримаємо нову вартість 1 г / кал з урахуванням цих 3-х складових: виробництво, транспортування, постачання», - пояснила Кузьміна.

За її словами, тариф може вирости до 28%. При цьому, згідно з проектом, вартість транспортування тепла збільшиться на 23%, вартість поставки - підніметься вдвічі. Як сказала Кузьміна, «зростання обумовлене паливною складової, що входить в структуру тарифу і становить понад 60% від вартості. Ціна на газ зростає і це не може не впливати на тарифи».

За її словами, на відкритих обговореннях проекту тарифів «були присутні представники міської та обласної влади, а також Нацкомісії з держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг в Херсонській області». Каже, «обговорення відбулося, заперечень не було», - підкреслила Олена КУЗЬМІНА.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон