Херсонці значно поповнили місцеві бюджети купуючи цигарки та алкогольні напої

херсон, бюджет, податок
З початку року місцеві бюджети Херсонщини отримали 110 мільйонів гривень податку від роздрібного продажу тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

За інформацією Головного управління Державної податкової служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж січня – серпня поточного року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 110 млн гривень у вигляді акцизного податку з реалізації у роздріб алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Надходження перевищили торішній показник на 9 млн гривень або 8,8%.

Більш ніж половини коштів надійшло від підприємців обласного центру - майже 60 мільйонів. На другому місці місто Нова Каховка, її бізнес сплатив майже 21 млн. грн.

Серед менш активних платників податків від реалізації алкоголю та тютюну - суб'єкти господарювання Каховського, а також курортних Генічеського та Скадовського районів. Від них місцеві бюджети отримали близько 4-х, понад 5 та майже 3 мільйони відповідно.

Позитивна динаміка надходжень від роздрібного продажу підакцизних товарів є результатом ефективної роботи податківців, які активно виявляють випадки тіньової торгівлі. Принаймні, так стверджують у самому наглядовому відомстві.

Також фахівці ГУ ДПС нагадують, що акцизний податок від торгівлі алкогольними та тютюновими виробами повністю залишається у бюджеті місцевої територіальної громади. За рахунок цих коштів фінансуються заклади освіти, медицини та культури, будівництво і ремонт об'єктів місцевої інфраструктури.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон